Hovädzie mäso

Hovädzie mäso ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Francúzske špagety

    Do väčšieho množstva vody dáme variť špagety. Kým sa uvaria, speníme cibuľu na rozohriatom oleji, mäso pokrájame na tenké rezance a pridáme k cibuli. Posolíme, okoreníme a popražíme. Rozotrieme strúčik cesnaku a s rajčiakovým pretlakom...

  • Maďarský guláš

    Maďarský guláš

    Na oleji opražíme cibuľu dotmava. Mäso nakrájame na kocky. Pridáme k cibuli a prikryté necháme dusiť vo vlastnej šťave.

  • Recept bez obrázku

    Zapekaný guláš

    Mäso nakrájame na kocky a pripravíme marinádu. Zmiešame olej, pretlačený cesnak, rozdrvenú rascu vopred navlhčenú), strúhanú citrónovú kôru, mletú papriku, nasekanú štipľavú papričku, trochu soli a vegetu

  • Recept bez obrázku

    Azu na tatársky spôsob

    Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na rezne, ktoré naklepeme a nakrájame na hrubšie rezance. Osolíme, okoreníme a za stáleho miešania opražíme v rozpálenom tuku.

  • Recept bez obrázku

    Uzbecký šašlík

    Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Položíme ho do misy, osolíme, poprášime sladkou aj štipľavou paprikou, pridáme korenie, koriander a nadrobno nasekanú cibuľu. Dobre premiešame.

  • Recept bez obrázku

    Ukrajinský boršč

    Mäso uvaríme v osolenej vode spolu s očistenou a nakrájanou koreňovou zeleninou. Mäkké mäso a zeleninu vyberieme a vývar precedíme.

  • Recept bez obrázku

    Rýchla hovädzia polievka s cibuľou

    Mäso (predné) pokrájame na kocky, zomelieme, vložíme do studenej vody, privedieme do varu a varíme 30 minút za občasného premiešania. .

  • Recept bez obrázku

    Hovädzia polievka na taliansky spôsob

    Mäso nakrájame na kocky, vložíme do 1, 2 l studenej vody, osolíme a varíme 30 - 40 minút.

  • Recept bez obrázku

    Slávnostná hovädzia polievka

    Rezance uvaríme v osolenej vode a scedíme. Hovädzie mäso umyjeme, dáme do hrnca, zalejeme asi 1, 5 l vody a varíme asi 90 minút.

  • Recept bez obrázku

    Mäsové guľky v rajčinovej omáčke

    Obidva druhy mäsa spolu zomelieme, pridáme zomletú cibuľu a cesnak, vajce, osolíme, okoreníme a posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.

  • Recept bez obrázku

    Mäsová polievka soľanka

    Nadrobno pokrájanú cibuľu dáme do roztopeného masla. Bravčové mäso pokrájame na drobné kúsky, rovnako aj hovädzie mäso, šunku a párky. Všetko pridáme k cibuli a po podliatí trochou vody dusíme.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist