Tekvicový prívarok s hovädzím mäsom a zemiakmi
Foto: olinecka
Jednoduchý letný obed.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,3 kg stredné veľká mladá |
|
3 PL čerstvé |
|
|
|
|
|
250 ml (33 %) |
|
1 hrsť (čerstvý) |
|
Mäso: | |
(uvarené z polievky) |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Tekvicu očistíme vyberieme jadierka nastrúhame na strúhadle.
-
2
2 PL masla rozpustíme, pridáme trocha mletého čierneho korenia, nastruhanú tekvicu, 1 ČL soli a dusíme pod pokrievkou do mäkka 15-20 minút.
- 3
Potom pridáme čerstvý kôpor pokrájaný na drobno a necháme pár minút variť. Zalejeme smotanou izbovej teploty, dochutíme soľou, octom, cukrom (nemusí byť) necháme krátko prevariť. Podávame so zemiakmi, knedľou alebo podľa seba.
- 4
Hovädzie mäso bolo predvarené z polievky. Nakrájanú cibuľu orestujeme do sklovita na oleji, pridáme mäso pokrájané na kocky, podlejeme vývarom alebo teplou vodou. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením a sladkou červenou paprikou. Dobrú chuť.
Tiež tekvicový prívarok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu