Bezlepkové lasagne s mletým hovädzím mäsom a bešamelom
Foto: potravinarskavyrobaliana
Talianska špecialita s mletým hovädzím mäsom a bešamelom.
porcií
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
1 ks |
|
1 KL |
|
70 ml |
|
Plnka: | |
500 g mleté |
|
1 bal. |
|
2 ks |
|
3 strúčiky |
|
|
|
1 KL |
|
|
|
Bešamel: | |
600 ml |
|
2 PL |
|
|
|
|
|
70 ml |
|
Ďalej potrebujeme: | |
(na podsypanie) |
|
|
Postup
-
1
Najskôr nakrájame nadrobno cibuľu, cesnak a orestujeme na oleji. Pridáme mleté mäso a rýchlo restujeme, aby sa kúsky mäsa od seba oddelili.
- 2
Okoreníme, pridáme pasterizované paradajky a dusíme 25 minút.
- 3
Pripravíme bešamel. Na miernom ohni miešame maslo a Universal mix. Postupne pridáme mlieko a korenie (môže byť aj muškátový oriešok).
- 4
Z uvedených surovín pripravíme cesto na lasagne. Pracovnú dosku pomúčime ryžovou múkou a vyvaľkáme cesto na hrúbku 2-3 mm. Veľkosť plátov odrežeme podľa veľkosti zapekacej misy (my sme použili veľkosť 16x23 cm).
- 5
Naolejujeme zapekaciu misu a položíme plát cesta. Navrstvíme mäsovú plnku, polejeme bešamelom a prikryjeme druhým plátom cesta.
- 6
Postup zopakujeme 2-krát resp. kým všetko minieme. Na vrchný plát nalejeme bešamel a postrúhaný syr.
- 7
Zapekaciu misu s lasagnami vložíme do vyhriatej rúry na 170°C 50 minút.
Tiež lasagne:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu