Bezlepkové lasagne s mletým hovädzím mäsom a bešamelom

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 21. októbra 2023. Komerčný recept.

Talianska špecialita s mletým hovädzím mäsom a bešamelom.

6
porcií
50 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
1 ks
1 KL
70 ml
Plnka:
500 g mleté
1 bal.
2 ks
3 strúčiky
1 KL
Bešamel:
600 ml
2 PL
70 ml
Ďalej potrebujeme:
 (na podsypanie)




Postup

  1. 1

    Najskôr nakrájame nadrobno cibuľu, cesnak a orestujeme na oleji. Pridáme mleté mäso a rýchlo restujeme, aby sa kúsky mäsa od seba oddelili.

  2. 2

    Okoreníme, pridáme pasterizované paradajky a dusíme 25 minút.

  3. 3

    Pripravíme bešamel. Na miernom ohni miešame maslo a Universal mix. Postupne pridáme mlieko a korenie (môže byť aj muškátový oriešok).

  4. 4

    Z uvedených surovín pripravíme cesto na lasagne. Pracovnú dosku pomúčime ryžovou múkou a vyvaľkáme cesto na hrúbku 2-3 mm. Veľkosť plátov odrežeme podľa veľkosti zapekacej misy (my sme použili veľkosť 16x23 cm).

  5. 5

    Naolejujeme zapekaciu misu a položíme plát cesta. Navrstvíme mäsovú plnku, polejeme bešamelom a prikryjeme druhým plátom cesta.

  6. 6

    Postup zopakujeme 2-krát resp. kým všetko minieme. Na vrchný plát nalejeme bešamel a postrúhaný syr.

  7. 7

    Zapekaciu misu s lasagnami vložíme do vyhriatej rúry na 170°C 50 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia