Mäsové guľky v cibuľovo-horčicovej omáčke fotorecept
Foto: kucharka
Jemný „twist“ na mäsové guľky. S čerstvou bagetou je to najlepšie.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Mäsové guľky: Všetko zmiešame, vytvarujeme guľky veľkosti orecha. Dáme na plech, pokvapkáme olejom a pečieme na 180 °C, podľa chuti - do chrumkava alebo do polochrumkava :-)
-
2
Omáčky: Na hrudke masla a na slabom ohni opečieme na prúžky nakrájanú cibuľu do sklovita. Posolíme a pokoreníme. Keď je cibuľa mäkká, pridáme smotanu a horčicu. Množstvá surovín si môžeme prispôsobiť podľa chuti… (Ja niekedy pridám aj polovicu kocky organického hovädzieho bujónu.)
-
3
Privedieme k varu, oheň stiahneme a pomaly necháme bublať na slabom ohni, aby omáčka trochu zhustla a nabrala chuti. Do omáčky vložíme guľky aj s výpekom z pekáča a ešte povaríme asi 5 minút.
-
4
Môžeme podávať.
Diskusia k receptu