Mäsové guľky
Mäsové guľky

Mäsové guľky v cibuľovo-horčicovej omáčke fotorecept

kucharka - fotkakucharka, 8. októbra 2023
Mäsové guľky v cibuľovo-horčicovej omáčke (fotorecept)
Foto: kucharka

Jemný „twist“ na mäsové guľky. S čerstvou bagetou je to najlepšie.

4
porcie
20 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Na guľky:
800 g mleté
1 ks
1 krajec
Na omáčku:
4 ks
 hrudka
300 ml
2 PL




Postup

  1. 1

    Mäsové guľky: Všetko zmiešame, vytvarujeme guľky veľkosti orecha. Dáme na plech, pokvapkáme olejom a pečieme na 180 °C, podľa chuti - do chrumkava alebo do polochrumkava :-)

    Mäsové guľky v cibuľovo-horčicovej omáčke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Omáčky: Na hrudke masla a na slabom ohni opečieme na prúžky nakrájanú cibuľu do sklovita. Posolíme a pokoreníme. Keď je cibuľa mäkká, pridáme smotanu a horčicu. Množstvá surovín si môžeme prispôsobiť podľa chuti… (Ja niekedy pridám aj polovicu kocky organického hovädzieho bujónu.)

    Mäsové guľky v cibuľovo-horčicovej omáčke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Privedieme k varu, oheň stiahneme a pomaly necháme bublať na slabom ohni, aby omáčka trochu zhustla a nabrala chuti. Do omáčky vložíme guľky aj s výpekom z pekáča a ešte povaríme asi 5 minút.

    Mäsové guľky v cibuľovo-horčicovej omáčke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Môžeme podávať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia