Droždie

Energia 427 KJ
Kalórie 104,0 kcal5.2%
Sacharidy 13,00 g5.65%
Tuky 0,40 g0.57%
* droždie - nutričné hodnoty pre 100g

Recepty, kde je droždie

prazdny

Slaný krokodíl

Bravčové mäso

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Lievance s lekvárom a kyslou smotanou

Dezerty

Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

prazdny

Zemiakové langoše

Bezmäsité jedlá

Z droždia, vlažného mlieka a cukru urobíme kvások. Do stredu múky dáme zemiaky, trocha soli a 100...

prazdny

Koláč „töki pompos“

Dezerty

Mlieko zohrejeme a rozpustíme cukor, rozmrvíme droždie a zamiešame. Vlejeme do múky, pridáme soľ a vymiesime tuhšie cesto....

prazdny

Kakaové koláčiky – „čige“

Dezerty

Z mlieka, droždia a štipky cukru pripravíme kvások, ktorý pridáme do múky. Primiešame vajcia, olej, ...

prazdny

Maďarská bábovka „töki kuglóf“

Dezerty

Droždie necháme vykysnúť v 50 ml mlieka s 2 kockami cukru. Zvyšok cukru necháme rozpustiť vo zvyšnom mlieku.

prazdny

Jablkovo–kakaový závin

Koláče

Z droždia, PL vlažnej vody a cukru pripravíme kvások. Múku, cukor, vajce a štipku soli premiešame,...

prazdny

Višňové rezy s posýpkou

Koláče

V hrnčeku zohrejeme mlieko, rozdrobíme v ňom kvasnice a pridáme 10 g cukru. Do misy dáme 300 g...

prazdny

Kráľovské rezy

Dezerty

Múku preosejeme, uprostred urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie, pridáme cukor, trocha vlažného mlieka a necháme vykysnúť.

prazdny

Kysnutý černicový koláč

Koláče

V jogurte s vodou vymiešame cukor a droždie. Necháme postáť na teplom mieste asi pol hodiny.

prazdny

Karbonátky z nivy

Bezmäsité jedlá

Nivu a droždie rozdrobíme do misky, pridáme vajcia, vodu, korenie, rozotrený cesnak a všetko dobre premiešame....

prazdny

Polievka z droždia

Bezmäsité jedlá

Na oleji opražíme cibuľku a pridáme droždie. Miešame ho, až kým sa nerozpustí, zalejeme...

prazdny

Moravské koláče

Koláče

Z časti vlažného mlieka, kryštálového cukru a droždia pripravíme kvások. Do misky preosejeme múku, pridáme cukor, zmäknutý tuk,...

prazdny

Orechový závin

Koláče

Pokrmový tuk, cukor, vajcia a soľ spracujeme v miske alebo na doske. Pridáme múku a kvások...

prazdny

Makový závin

Koláče

Do časti vlažného mlieka pridáme trochu cukru, droždie a pripravíme kvások. Múku preosejeme, pridáme cukor, žĺtok, ...

prazdny

Kapustníky

Bezmäsité jedlá

Kapustu postrúhame, posypeme 2 kl soli, necháme stáť asi 30 minút a po zmäknutí vytlačíme vodu.

prazdny

Záhorácke kapustové koláče

Dezerty

Z príslušných surovín vypracujeme redšie cesto, ktoré necháme hodinu kysnúť.

prazdny

Záhorácke kysnuté koláčiky

Koláče

Masť s cukrom, soľou a žĺtkami vymiešame do peny. V troške vlažného mlieka necháme vykysnúť droždie a pridáme ho...

prazdny

Skalický trdelník

Koláče

Do múky pridáme cukor, rozdrobené droždie, vlažné mlieko, žĺtky, soľ a maslo. Vypracujeme tuhšie cesto a...

prazdny

Bratislavské rožky

Koláče

Múky a práškový cukor zmiešame, pridáme žĺtky, pokrájaný tuk a čiastočne spracujeme na cesto.

prazdny

Makový koláč so slivkami

Koláče

Zo surovín zamiesime cesto a necháme ho vykysnúť.

prazdny

Slivkový koláč z kysnutého cesta

Koláče

Do múky pridáme droždie zmiešané s cukrom, vajce, soľ, roztopené maslo, vlažné mlieko a vypracujeme cesto....

prazdny

Klasické pečené buchty s lekvárom

Koláče

Do väčšej misy dáme múku, olej, teplé mlieko, vajce, soľ, cukor, prášok do...

prazdny

Tradičný veľkonočný koláč

Koláče

Hrozienka namočíme minimálne na hodinu do rumu. Do misky preosejeme múku a po okraji ju máličko posolíme. Do múky...

prazdny

Dolky starej mamy

Dezerty

Do preosiatej múky vlejeme kvások z mlieka, cukru a droždia, pridáme celé vajcia, masť, trošku cukru a...

prazdny

Domáci makovník

Koláče

Múku zmiešame s trochou soli, vanilkovým a kryštálovým cukrom, vysypeme do nádoby, dáme vykysnúť kvások s trochou mlieka a...

prazdny

Syrové rožky

Bezmäsité jedlá

Najprv si urobíme kvások a zo surovín vypracujeme vláčne cesto. Necháme na teplom mieste nakysnúť.

prazdny

Bryndzové rožky

Dezerty

Do mlieka vložíme droždie a vymiešame ho vidličkou. Prilejeme olej. Zmiešame s preosiatou múkou a soľou.

prazdny

Kysnutý koláč z bryndze

Bezmäsité jedlá

Do teplej múky pridáme soľ, vykysnutý kvások, žĺtok a teplé mlieko. Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom...

prazdny

Francúzsky cibuľový koláč (Pissaladiére)

Bezmäsité jedlá

Cesto pripravíme tak, že droždie vymiešame v 125 ml vlažnej vody a necháme na teplom mieste...