Tento recept sme vymysleli s manželkou. Raz, keď sme mali chuť na pizzu a doma sme nemali žiadne údeninny, rozhodli sme sa niečo vyčarovať.
tepelná úprava
Postup
-
1
Múku, droždie a asi 1/2 čajovej lyžičky soli zmiešame vo veľkej mise. Vmiešame 1/2 pohára vlažnej vody a 5 lyžíc oleja. Prikryjeme obrúskom a necháme na teplom mieste asi 30 minút kysnúť.
- 2
Zemiaky ošúpeme. Očistené paradajky nakrájame na plátky. Plech vymastíme tukom. Vykysnuté cesto ešte raz prepracujeme, premiesime, na pomúčenej doske rozvaľkáme a položíme na vymastený plech a vydličkou ho viackrát prepichneme. Na povrch cesta rozložíme šikmo plátky zemiakov a paradajok, pokvapkáme zvyškom oleja, rovnomerne osolíme, okoreníme a posypeme oreganom. Pečieme v rúre asi 35 - 40 minút. Potom posypeme postrúhaným syrom a dáme zapiecť do zlatova. Hotové nakrájame na obdľžniky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu