Nátierka z droždia

klaura - fotkaklaura, 23. marca 2010
Nátierka z droždia
Foto: klaura

Viem, je ich tu už niekoľko, ale každá je svojim spôsobom iná. Ja ju mám veľmi rada, aj keď jediná z našej rodiny. Darmo Zobraziť celý popisViem, je ich tu už niekoľko, ale každá je svojim spôsobom iná. Ja ju mám veľmi rada, aj keď jediná z našej rodiny. Darmo všetkým prízvukujem aká je zdravá ... napchávam sa potom s ňou len ja. :)

4
porcie
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
80-100 g
2 ks
2 KL
2-3 trojuholníky
1 PL




Postup

  1. 1

    Na masle osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a vložíme droždie. Miešame, kým sa rozpustí a začne voňať. Pridáme trojuholníky syra, tiež ich rozpustíme, osolíme, okoreníme, pridáme horčicu a nakoniec vmiešame vajcia. Miešame do zhustnutia nátierky.

  2. 2

    Necháme vychladnúť, posypeme petržlenovou vňaťou alebo pažítkou a podávame na tmavom chlebe, pečive.

Diskusia k receptu

frezia68
Výborná pomazánka,nám stačí len 1 vajce,ale máme radi,aj jej obmenu :-))))
kucharronald
Droždie to nie je trošku vela? Koľko je to z 1 kocky? :D ináč recept vyzerá super...odkladám si to KK
isar
Syr som zatiaľ nedávala - skúsim, asi to vylepší chuť. Odkladám si recept a čo najskôr vyskúšam
huck
Ledva som čakala na tuto pomazanku. Konečne sa objavila!!! Ako decko som ju zbožnovala! Robievala ju naša mamička, ktora žialbohu nie je už s nami!
sjuz
podobne, klaura - tiež si tú moju robím len pre seba ... :)
klaura
@sjuz : :)))
@kucharroland : nie je to veľa, ja používam to, ktoré predavačky nakrájajú v obchode, je to približne 100g ... droždia nie je nikdy dosť :) ... (v pomazánke )
dievčence: ďakujem za komenty :)
bozulka
Aj ja ju mám veľmi rada,robím úplne jednoduchú - na spenenú cibuľu dám droždie/2 kocky 84g./ a keď začne voňať,trošku do hneda pridám vajíčka,osolím,okorením a po stuhnutí nechám vychladnúť.Potom pridám kúsok masla a a metličkami vyšľahám.Je pekne nadýchaná.
sovka62
Droždie mám rada dokonca aj surové, nie to ešte v nátierke. Ale tiež si ju môžem zjesť sama, manžel chlieb (a tým pádom niečo na ňom) prakticky neje. Raňajkuje vločky s jogurtom, obedy a večere je teplé, takže kedy by jedol nátierku? Ale nevadí, ja zjem aj za neho.
cibul
aj ja môžem droždie aj samotné, čerstvé - nie to ešte opražené v nátierke. mňam!
retig
Horčice (kremžskej) dávame za polievkovú lyžicu. Namiesto syra dávame za lyžicu (napríklad) Veta. So syrom vyskúšame v sobotu, to môže byť len dobré. Hmotnosť kocky droždia je napísaná na každom balení - 42 g. Uprednostňujeme trenčianske. Najviac nám chutí ešte vlažná nátierka na hriankach (k tomu paprika, rajčiny, redkvička, alebo ...). Naše štvorčlenné raňajkové množstvo sú 4 kocky droždia a 3 rozšľahané! vajíčka. (A nerobíme si pomazánku, ale nátierku.)
tataika
Těším se hned si ji udělám-ŠÍLENÁ CHUTˇ!!!!!!
tinca
Ja som pridala klaura podobnú, ale bez syra, nabudúce vyskúšam od teba.
ketty3811
dnes som ju vyskúšala(poznala som bez syra),výborná.Tiež ju jem iba sama(manžel pribehol do kuchyne,že čo to stváram,že to tak smrdí).Ja pridávam na dochutenie nadrobno nakrájanú kyslú uhorku.
alena45
práve som ju dorobila, dcéra ju má rada, ďakujem za recept.
radost
ja ju robievam často-bez syra a horčice...a aj náš psík má veľmi rád-len drožie ..plus vajíčko..bez soli...:-))aj droždové knedličky do polievky máme veľmi radi...
mimka946
pamätam ako na ZŠ do nas toto tlačili a do teraz nechapem ze co na tej natierke vsetci vidia,droždova nieje vazne pre mna..
mariamka
mne to tiez "nevonia" ale este sa premozem :) snad bude chalanom viac chutit ako tie pangaminove tabletky :)
radost
nuž-pangamin má -veru-nepríjemný pach..ale droždová nátierka mäsovo vonia a tá chuť!!!!skús raz @mimka946-je to dobré na nervy...:-)
milo60
Bóóóže můj! Proč já mám tak slabou vůli? (Nebo jsem tak pažravý?) Dnes odpoledne jsem si četl recept od @Pusta - "vypražaná bravčová pečeň" a hned jsem šel ty vepřová játra rozmrazit a už jsem kuchtil.... rychlý oběd a i na večeři mi zbylo. A co myslíte, že co jsem dodělal teď...? :-) Přečetl jsem si tento recept od @klaura a už se 84g droždí stěhovalo z lednice na zpěněnou cibulku a pak... mně do bříška. Ale ne všechno, protože toho byl plný kelímek od rámy (570g - vážil jsem to). A podle @ketty3811 jsem přidal nadrobno krájenou okurčičku (i máma to tak dělávala). Jenomže, pak to bylo nějaké řídké, tak jsem "podle sebe" přidal 4 ČL strouhanky (stejně to půjde na chleba) a už to bylo "eňo ňuňo"... :-) Děkuji za recept, ale dnes už raději asi nebudu číst žádné další recepty. Ještě bych natrefil na "stejk" z hrocha a ... raději ani nedomýšlím... :-)
klaura
:))))) @milo60 tiež so miekedy musím držať na uzde pri čítaní niektorých receptov ... myslím, že je to normálne ... :)))) a že nám potom rastie .... no, všetko .... to nejako prežijeme ... dakujem za milý koment ...
hrabenka
dik za recept uz jsem zabudla jak se dela ,naposledy jsem to delala s TEBI-mam pocit ,ze se to tak drive jmenovalo,ale bez syru-o wekendu udelam
anna
robievam ju aj ja a tiež si ju aj sama zjem :-)
klaura
@anna ... no, vidím že nás je viac takto postihnutých ... :))))
ďakujem za komentár ...
1x mira80




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia