Kokosové venčeky fotorecept

egreska - fotkaegreska, 4. marca 2010
Kokosové venčeky (fotorecept)
Foto: egreska

Suroviny

Cesto:
250 g
1 dcl
40 g
1/3
1
25 g
PLNKA:
100 g
100 g
30 g
1




Postup

  1. 1

    Do pekarne dame všetky prisady na cesto okrem masla,to pridame az ked sa nam všetko spojí.(Ja som potom ešte musela pridat trošku muky,lebo sa mi lepilo).Vymiesime a nechame 45 min kysnut.Prisady na plnku len zmiešame.Potom si cesto rozdelime na 6 rovnakych kuskov.Každý kusok cesta rozvalkame na oval,

  2. 2

    potrieme plnkou,

  3. 3

    stočíme,

  4. 4

    a znova rozvalkame na oval.

  5. 5

    Do stredu cesta urobíme tri podlhovaste zarezy (nedorežeme do konca),

  6. 6

    skrutime (ako ked niečo žmykate)

  7. 7

    a konce dobre spojíme.

  8. 8

    Poukladame na plech a nechame ešte 15 minut podkysnut.Pečieme asi 12-15 min na 190 st.Po upečeni potrieme rozpustenym maslom a posypeme pr.cukrom.

Diskusia k receptu

bambulka51
Egreška,máš krásnu fotku,vážne sa mi to páči.Venčeky vyzerajú lákavo.Len ja nemám pekáreň.Dúfam ,že v tom by problém nebol,alebo bol...neviem či by to cesto bolo také dokonalé,ako s pekárničky.
vojica
Ahoj bamulka, nevadí, že nemáš pekáreň, ani ja ju nemám, stačí však, keď to bachneš do robota, alebo vypracuješ mixérom, tak veľa šťastia :))
hannah22
ach, čakala som nejaký zákusok a tu, toto, perfektný lákavý koláčik, vydarené foto, ukladám do obľúbených, mňam.... :))
egreska
Dakujem vam za pochvaly,aj ked moje fotky su viac ako amaterske :-)) bambulka nevadí ze nemaš pekaren,da sa cesto vymiesit pekne ručne -stručne,ale ja skoro na všetko zneuživam pekarničku,je to dobry pomocník..
sovka62
Ďalší perfektný recept z kysnutého cesta. Veľmi ma potešil. Ako dieťa a mladá žena som kysnuté koláče veľmi nemusela, ale teraz by som ich jedla každý deň. A tento je celkom výnimočný, o ničom podobnom som ani nepočula.
egreska
Dakujem pekne,dufam ze vam budu chutit ak vyskušate.
sovka62
Moja milá Egreška, pôvodne som dnes chcela skúsiť tento recept i čokoládovú babku. Spomenula som si však, že mám už dva týždne v mrazničke hotovú orechovú plnku, čo mi zvýšila a rozhodla som sa inak. Zamiesila som ne venčeky z troch dávok, 6 venčekov som spravila kokosových, 6 orechových a na šesť som zomlela mak, aby aj manžel ma svoje najobľúbenejšie. Cesto bolo veľmi pekné a veľmi dobre sa s ním pracovalo. Venčeky sú krásne, celá kuchyňa vonia maslom a manžel, hoci sme pred chvíľou obedovali, sa už napcháva tretím, lebo chce ochutnať všetky plnky. Sú vynikajúce. Veľmi pekne Ti ďakujem za tento recept a udeľujem ti rád zlatého venčeka.
sovka62
A zabudla som napísať, aké dobrá je kombinácia kokosovej plnky a kysnutého cesta. To by ma nenapadlo. Robievam vaľkanú štrúdľu plnenú kokosovou plnkou (varený sneh s cukrom a do toho kokos, na cesto natrieť hrubú vrstu a upiecť), ale do kysnutých koláčov som kokos ešte neskúšala.
egreska
dakujem ti za udelenie zlateho venčeka :-)) som rada ze vam chutili..
marali
Do konca marca som v zahranici,ale ked pridem na slovensko istotne k VELKEJ NOCI vyskusam
sandratamer
Dnes som robila aj venčeky aj čokoládovú babku od teba, z rovnakého cesta ale dvojitej dávky. Sú to mega-ultra-neviemčovšetko dobré veci!

Návšteva ani nemukla, len užasnuto ticho jedli a oblizovali si prsty.
A decká koláčiky okomentovali jedným veľkým - mňááááám!

Vďaka, aj príprava bola naozaj jednoduchá, a to som sa bála. Výsledky mojej snahy boli krásne, vrelo odporúčam všetkými desiatimi :-)))
egreska
no paráááda,velmi sa teším že sa receptíky ujali a hlavne že všetkym chutilo..ono sa to len tak zložito tvári ale v skutočnosti je to velmi jednoduche a pod rukami to ide samo..fakt mám z toho radosť :-))
cistinka
No milá egreška.....dočkala som sa pekárničky a stávam sa učnicou na tvojich receptoch.....Idem ju vybaliť z krabice, naštudovať návod a strašne sa teším čo mi z toho vylezie :-))) teda keď sa to niečo...ešte neviem čo, podarí.........ďakujem ti za všetky tieto skvelé recepty čo sem dávaš,,,,nemusím kupovať knihu a po prečítaní všetkých komentárov pod receptom sa ešte zdokonalím.......potom budem doma machrovať, aká som ja šikovná pekárka....budú ma musieť volať ríbezľa, keď ty si egreška :-))
klaura
takú chuť si mi narobila tými fotkami, že hneď teraz by som ich išla robiť ... :) ukladám a cez víkend viem, čo budem piecť ... mladí prídu, bude mať kto papkať :)
egreska
jééééééééééééj Miška ,krasne sa ti vydarili :-))
hubarka35
ja sa tu asi zblaznim na vareche z tolkých super receptov,dakujem @egre ška za skvele recepty a nápady-len mi prezrad kde na to chodiš,zajtra pečem tieto venčeky-kokos dnes vylupem a nastruham,to bude mnamka a zomriem na obezitu o rok,už mám 60 kg.
egreska
@hubarka nie si sama ,ani my nestíhame kupovat papier a toner :-)) chodím na ne kade -tade po nete ...ked ma niečo zaujme tak vyskušam a ked je to jedle tak pošlem dalej..inak mame rovnaku váhu a obezitka je ešte daleko,tak smelo vypekaj :-))
foska
Dnes sa zalizujeme na jednej davke vencekov s kokosovou plnkou a na druhej davke s makovou plnkou. S kokosovou sa pracovalo vyrazne lepsie, no tie makove venceky su po farebnej stranke ovela krajsie. Chutia nam oboje :) Dakujem za recept!
janger
@egreska , robila som ich. Doma si vyzaduju reprizu :-)))! Takze budu zase. Su velmi dobre.
jerica
@egrecka kde som bola že taký perfektný recept som prehliadla, veď Tvoje recepty mám prelúskané aj vyskúšané,pridám chlievik do MKK , prvé vyskúšať!!
egreska
chi chi ,ak maš rada kokos, tak ti isto budu chutit..
jerica
ha,ty vieš že budú s orechami,kokos je pre mňa ako slama.
dorisa
Toto je krásne. Som rada, že sa ukazujú tie nové komentáre, tak azda zbadám aj takéto vynikajúce recepty z čias,ked som ešte na vareche nefachčila. Recept si ukladám, ďakujem.
babav
Ja som recept tiez prehliadla ;-( tesim sa ,ze sa objavil takto,dodatocne( vdaka Tomas) a este aj overeny sikovnymi varechackami.Venceky vyzeraju krasne a chutne ako vsetko
z receptov od @egresky !
palokuchki
Aj mna recept velmi zaujal. Venceky vyzeraju velmi pekne a urcite su aj dobre. Dakujem za recept.
michsamant
Toto su fantasticke venceky, mam ich uz niekolkokrat odskusane, robievam ich dost casto :)
janger
@egreska , vidim, ze som vcera spravila tvoj recept zase uplne aktualnym :-))))))! A zasluzi si to! Aka vyhoda tohto noveho systemu! :-)
egreska
aj ja sa z toho tak tešíííííííííím...len vypekajte ,dievčatá :-))
olusa
Hmmm, super mnamka, prave sme dojedli :) Manzel si pochvaluje :D
evusik
@egreska tak dnes som upiekla a sú úžasné, zajtra upečiem z dvoch dávok lebo po týchto sa len zaprášilo :-)
pivonka
Tiež pozerám prekvapene, že kde som bola, keď mi takýto nezvyčajný recept ušiel. No, nebola som na Vareche. Vďaka komentárom na titulnej strane som ho objavila. Tiež som čakala čajové pečivo. Určite vyskúšam, lebo sa i veľmi páči a má rekordné množstvo odporúčaní. Len mi je ľúto, že toľko skvelých receptom stále čaká na vyskúšanie a nie a ie sa k nim dostať, lebo stále pribúdajú nové.
3sandra3
tiež neviem, kde som bola, keď sa tu objavili také super recepty...takže si ich ukladám a vyskúšam...
hubarka35
ja som tie venčeky robila a možem odporučit-su moc dobré s tým kokosom....
egreska
dakujééém a teším sa ,že su aj u vás oblubené ...:-)
mirkams
Hľadala som návod na kokosovú plnku. Plánovala som obmeniť klasické osie hniezda a miesto škorice naplniť ich kokosom.. a našla som tento recept :) Idem ho vyskúšať, tak mi držte palce:))
fatima30
mnam mnam len skoda ze su na rano a krasne vyzeraju nadarmo tu nie si znama:-)
tatranocka
@egreska ,čo recept,to bomba!Už aj tlačím a ďakujem.Mimochodom som veľmi rada,že máš už na Varechu čas.Véééľmi sa teším.
zuzlicek44
skusala som dnes prcý raz, trosku su este take "neiste", ale su pekne a aj doobre chutia:-)) Po dopečeni som ich trošku ofrkala cerešnovou stavou:-) a olnila som ich nutelou domacou a kokosom:-)))
dakujem, fajn recept
pietruskaa
uz som ich strasne dlho nepiekla musim ich spravit ked pridem teraz domov :) su strasne dobre a kazdemu chutia mnam :)
starkamajka
Ja sa ich chystam upiect na Vianoce.Zmena može byť,spravim orechove,makove ,kokosove a škoricove.Už sa na ne tešim.Egreška obdivujem Tvoje recepty,jeden lepši ako druhy.Si ako profička.Prajem prijemné Vianočne sviatky a veľa zdravia v Novom roku.
sobon
Chcem sa poďakovať za úžasne recepty,či pizza, babka ,venceky...ty vieš čo je dobre




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia