Pečivo k vínu - pod vodou

bozulka - fotkabozulka, 4. februára 2010

Toto pečivo má rád môj muž a musím ho piecť niekoľko krát ročne a nesmie chýbať na žiadny sviatok.

15 minút
na 160-170 °C

Suroviny

50 dg
kostička
špetka
lyžička
30 dg
6 lyžic
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Preosiatu múku dáme na dosku,pridáme zmäknutý tuk trošku osolíme a pridáme kvasok -mlieko,cukor droždie, a vypracujeme cesto ,ktoré vložíme do nádoby so studenou vodou.Voda musí byť aspoň 5cm nad cestom.Keď cesto vypláva vyberieme ho,osušíme utierkou /papierovou/ dáme na vál.Rozválame na hrúbku asi 1/2cm.Potrieme rozšlahaným vajíčkom posypeme strúhaným syrom,pokrájame na tyčinky radielkom dáme na suchý plech a upečieme do zlatova.

  2. 2

    Z tohoto cesta môžeme vykrajovať rôzne tvary ,posypať semiačkami,paprikou,syrom. Vykrajujeme menšie tvary,je to pracnejšie ,ale krajšie a chutnejšie

  3. 3

    Tiež môžeme z cesta vykrajovať rôzne tvary /ničím neposypať,ani nepotierať vajíčkom/ a po upečení teplé obalujeme v práškovom cukre s vanilkou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Aj tie rožky sú určite dobré také som ešte nerobila ja robievam bratislavské rožteky a záviny plnené makom alebo orechami.
Neviem či tá slnečnica nebude veľká,ale sezam,strúhaný syr,rasca sú veľmi dobré.
Musím vyskúšať aj iné náplne a čo tak napríklad nugeta?
1x altyn
Pripomína mi recept čo mám po mame, ako deti sme ho mali radi najmä pre názov . U nás sa volal : "Vyskoč z vody"
Výborný nápad Božulka....vyskúšam cez víkend :-) Táňa