Toto pečivo má rád môj muž a musím ho piecť niekoľko krát ročne a nesmie chýbať na žiadny sviatok.
na 160-170 °C
Postup
-
1
Preosiatu múku dáme na dosku,pridáme zmäknutý tuk trošku osolíme a pridáme kvasok -mlieko,cukor droždie, a vypracujeme cesto ,ktoré vložíme do nádoby so studenou vodou.Voda musí byť aspoň 5cm nad cestom.Keď cesto vypláva vyberieme ho,osušíme utierkou /papierovou/ dáme na vál.Rozválame na hrúbku asi 1/2cm.Potrieme rozšlahaným vajíčkom posypeme strúhaným syrom,pokrájame na tyčinky radielkom dáme na suchý plech a upečieme do zlatova.
- 2
Z tohoto cesta môžeme vykrajovať rôzne tvary ,posypať semiačkami,paprikou,syrom. Vykrajujeme menšie tvary,je to pracnejšie ,ale krajšie a chutnejšie
- 3
Tiež môžeme z cesta vykrajovať rôzne tvary /ničím neposypať,ani nepotierať vajíčkom/ a po upečení teplé obalujeme v práškovom cukre s vanilkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Neviem či tá slnečnica nebude veľká,ale sezam,strúhaný syr,rasca sú veľmi dobré.
Musím vyskúšať aj iné náplne a čo tak napríklad nugeta?
...len tak fúklo...nabudúce spravím dvojitú dávku :-)
Ja som robila to slané pečivo ako mini a dávala som na ne rôzne druhy syrov,dokonca aj ostrú papriku len stou opatrne a nebolo to zlé.Dá sa podľa vlastnej fantázie len sa netreba báť a Ty Sovka sa určite nebojíš.
Škoda že nie sú fotky,pridávala som v čase ked som ešte neovládala vkladanie fotiek a teraz už nepečiem...nemám komu a pre seba sa mi veľmi nechce a ani to nepotrebujem... :-)