Suroviny
600 g |
|
400 g |
|
200 g |
|
70 g |
|
1 KL |
|
3 ks |
|
podľa potreby |
|
|
|
200 g |
|
Náplň: | |
250 g |
|
100 g |
|
1,5 kg |
|
50 ks |
|
2 balenia |
|
|
Postup
-
1
Z múky, masla, 200 g cukru, droždia, mlieka, masti, soli a žĺtkov z 3 vajec vypracujeme klasické kysnuté cesto, ktoré necháme v teple vykysnúť. Do najemno nastrúhanej mrkvy dáme asi 250 g kryštálového cukru, vanilkový cukor a asi 50 celých alebo rozomletých semienok feniklu. Dusíme na 100 g masla 5 – 10 minút.
- 2
Dusenú mrkvu necháme vychladnúť, šťavu z nej zlejeme, aby nebola plnka príliš riedka. Z vykysnutého cesta vykrojíme bochníčky, ktorých vnútro naplníme mrkvovú náplňou. Na vymastený plech ich ukladáme nariedko. Potom ich ľahko stlačíme a okraje pomastíme, vrch potrieme zostávajúcimi bielkami a posypeme celým makom.
- 3
Upečené a vychladnuté koláče potrieme napoly rozpusteným maslom a posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu