Kysnutá radosť s mrkvovou náplňou

redakcia - fotkaredakcia, 12. februára 2010

Suroviny

600 g
400 g
200 g
70 g
1 KL
3 ks
 podľa potreby
200 g
Náplň:
250 g
100 g
1,5 kg
50 ks
2 balenia

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, masla, 200 g cukru, droždia, mlieka, masti, soli a žĺtkov z 3 vajec vypracujeme klasické kysnuté cesto, ktoré necháme v teple vykysnúť. Do najemno nastrúhanej mrkvy dáme asi 250 g kryštálového cukru, vanilkový cukor a asi 50 celých alebo rozomletých semienok feniklu. Dusíme na 100 g masla 5 – 10 minút.

  2. 2

    Dusenú mrkvu necháme vychladnúť, šťavu z nej zlejeme, aby nebola plnka príliš riedka. Z vykysnutého cesta vykrojíme bochníčky, ktorých vnútro naplníme mrkvovú náplňou. Na vymastený plech ich ukladáme nariedko. Potom ich ľahko stlačíme a okraje pomastíme, vrch potrieme zostávajúcimi bielkami a posypeme celým makom.

  3. 3

    Upečené a vychladnuté koláče potrieme napoly rozpusteným maslom a posypeme práškovým cukrom zmiešaným s vanilkovým cukrom.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: