na 180 °C
Postup
-
1
Múku preosejeme do misy. Uprostred urobíme jamku a rozdrobíme do nej droždie, ktoré posypeme kl cukru a zalejeme trochou vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások. Ku kvásku pridáme vajce, zvyšný cukor, štipku soli, zvyšné mlieko a rozpustený tuk. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme asi hodinu na teplom mieste kysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 20 kúskov a z každého vytvoríme guľôčku.
- 2
Plech vyložíme papierom na pečenie, rozložíme naň guľky a necháme ich kysnúť ďalších 20 minút. Tvaroh s vajcom, práškovým a vanilkovým cukrom vymiešame dohladka. Marhule umyjeme, osušíme, rozpolíme a vykôstkujeme. Zavárané marhule necháme na sitku odkvapkať. Vykysnuté guľôčky cesta sploštíme. Doprostred každého koláčika nanesieme tvarohovú náplň a na ňu položíme marhuľu, ktorú ozdobíme trochou marmelády.
- 3
Okraje koláčikov potrieme rozšľahaným žĺtkom. Plech vložíme do vyhriatej rúry a koláčiky pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia asi 30 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu