Foto: egreska
Príprava je trošku zdĺhavejšia ale stojí za to ..
Postup
-
1
Vodu zmiešame s droždím a cukrom,rozmiešame kym sa droždie a cukor neroztopí.Vylejeme do pekarničky ,pridame sol,olej a polovicu muky.Nechame premiešat par minut a pridame zvyšnu muku.Premiešame a vypneme.Nechame 10 minut odpočívat.Znovu na par sekund premiešame a vypneme .Cesto nechame takto oddychovat pat krat.
- 2
Potom cesto rozdelíme na dve časti,každu na pomučenej doske roztiahneme rukami na obdĺžnik a zrolujeme ako bagetu,spoj zlepíme a povalame po muke.Preložime na plech a nechame kysnut asi pol hodinku.Pečieme na 220 st asi 20 minut.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Najlepsiu korku chleba som dosiahla piect ho v "römertopf"- (myslim ze ho volate rimsky hrniec)...
Ked chcem z viacej davky, necham si vymiesat aj 2x ale peciem v rure.
A chlieb tu pravidelne peciem cele desatrocia, lebo na ten nafukany sme si zatial nezvykli.
Plech suchý a len cesto oválané v múke? Egreška a po upečení nepotieraš vodou?
môžeš mi to niekto priblížiť?