
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40 minút
príprava
príprava
45 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| kvások: | |
| 20 g |
|
| 50 ml |
|
| 1 KL |
|
| štipka |
|
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 0,5 l |
|
| 2 PL |
|
|
|
|
| 50 g |
|
| Plnka: | |
| 600 g |
|
| 100 g |
|
| 1 vrecko |
|
| Mrvenička: | |
| 250 g |
|
| 200 g |
|
| 100 g |
|
Postup
-
1
Z droždia, vlažného mlieka, cukru a štipky soli vypracujeme kvások. Pridáme múku, zvyšok mlieka, cukru, kôru z citróna a olej, vypracujeme cesto necháme v teple hodinu vykysnúť. Cesto vyvaľkáme, dáme na vymastený plech a navrstvíme umyté čerstvé, resp. mrazené čučoriedky zmiešané s kryštálovým a vanilkovým cukrom.
- 2
Na čučoriedkovú zmes nastrúhame mrvenicu pripravenú zo zmesi masla, kryštálového cukru a hladkej múky. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia 45 minút.
- 3
NÁŠ TIP: Čučoriedky možno nahradiť aj iným drobným ovocím, napríklad ríbezľami, ktoré možno pomiešať s osladeným pomletým makom.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








varecha.pravda.sk/recepty/suroviny/cucoriedky/...