Kapustné kysnuté koláče

redakcia - fotkaredakcia, 27. januára 2010

Suroviny

0,5 kg
50 g
50 g
1 ks
20 g
250 ml
10 g
Plnka:
0,5 kg
30 g
20 g




Postup

  1. 1

    Do preosiatej múky dáme droždie rozmiešané s cukrom, soľ, vajce a vlažné mlieko s rozpusteným stuženým pokrmovým tukom a spracujeme na cesto, ktoré necháme vykysnúť. Na doske ho rozvaľkáme na hrúbku 7 – 8 mm, pokrájame ostrôžkou na rovnaké štvorčeky a plníme ich plnkou.

  2. 2

    Rohy štvorčekov preložíme a stranou, na ktorej sme ich spojili ich dáme na pomastený plech. Povrch roztlačíme do kruhu a necháme vykysnúť. Vykysnuté potierame rozpusteným maslom a pečieme. Upečené znova potrieme rozpusteným maslom.

  3. 3

    Plnka: do rozpustenej masti dáme cukor a necháme ho skaramelizovať. Potom pridáme kapustu posekanú nadrobno, posolíme a za stáleho miešania dusíme do ružova. Keď vychladne, plníme ňou cesto.

Diskusia k receptu

Vymazať
verka1
Aj to robila moja mama, ja som len jedla a jedla. Ale keď budem mať trúbu tak napečiem a zase sa objem. Nevadí, raz za čas môžem. Archivujem, lebo od mamy som ho neodpísala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia