Brioškové croissanty plnené vanilkovým krémom

egreska - fotkaegreska, 15. marca 2010
Brioškové croissanty plnené vanilkovým krémom
Foto: egreska

Suroviny

Croissanty:
1 šalka
1/4 šalky
4
3 1/2 šalky
1/3
štipka
120 g
VANILKOVY KREM:
1 1/4 šalky
2 sačky
štipka
2 pl
2 ks
2 1/2 pl




Postup

  1. 1

    Kroasanty:ja som cesto robila v pekarničke,kto nema vymiesi si pekne krasne ručne..cesto je trošku redšie tak sa toho nebojte,potom si pomučite dosku..cesto treba nechat 4 hodiny v chladničke alebo aj cez noc.Ja som si ho urobila večer a rano som z neho robila.Cesto rozdelte na dva kusy,a vyvalajte kruh,rozdelte na trojuholniky a mozete lubovolne naplnit.Naplnene ešte nechame prikryte na plechu kysnut 30 min.Pečieme na 180 asi 20 min.Upečene pocukrujeme alebo polejeme čokoladou.

  2. 2

    VANILKOVY KREM si urobime takto:Do hrnca v ktorom budeme varit si dame 1 pohar mlieka,všetok cukor a zohrievame.V miske si vymiešame žltky,zvyšne mlieko ,škrob a citr.koru.Potom nalejte trošku tepleho mlieka do misy so žltkami ,dobre premiešajte a pridajte do hrnca s mliekom,na miernom ohni varime a miešame kym zmes nestuhne.Nechame vychladnut.

Diskusia k receptu

sjuz
no vyzerajú lákavo...:), pridávam do knihy a keď sa mi odseknú kríže, upečiem :))
evia
egreška, prosím ešte jeden malý detailík, koľko je 1 šálka, ja mám totiž 2dl, 2,5 dl, 3dl, taká koľko množstva, inak rožteky sú nádherné
egreska
používam klasicku čajovu 2,5 dcl ..dakujem za pochvaly :-))
emilys
akurat som dopiekla, ale musim povedat, ze nic moc. Krem mi vytiekol z vacsej casti croissantov, s cestom sa zle pracovalo dost lepilo a v konecnej faze upecene vobec nevypadaju ako tie vase na fotke. Moje vobec nie su hladke ako vase, a to nie som ziadna zaciatocnicka v peceni. Cesto som nechla celu noc v chladnicke. V buducnosti ostanem verna croissantom z plundroveho ceste. Skoda, ze ste nedala fotopostup. Budem rada, ked vyskusa aj niekto ini ako sa to jemu podari. Emilys
egreska
@emilys tak to mi je luto ,že sa ti nepodarili podla predstáv..neviem,prečo si mala tie problémy,ale to sa stáva ,nie vždy nám všetko výjde ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia