Droždie sušené

Droždie sušené ako ingrediencia v receptoch:

  • Ciabatta s ražným kváskom (fotorecept)

    Ciabatta s ražným kváskom (fotorecept)

    Kedže môj predchádzajúci recept bol o tom, ako urobiť doma ražný kvások, upiekla som hneď aj môj najobľúbenejší chlebík. Recept som našla už dávno v blogu amatérskeho pekára z New Yorku s nickom Breadbakingbassplayer. Neviem...

  • Domáci vermút

    Domáci vermút

    ... už je vo fľaši a čaká na Vianoce.

  • Focaccia z Ligúrie

    Focaccia z Ligúrie

    Patrí k neodmysliteľnej súčasti našej domácnosti, vždy je nejaká čerstvá alebo ako čakateľka v mrazničke. Úplne najlepšia je s bazalkovo-cesnakovým olejom a koktajlovými rajčinkami. Ešte horúca z plechu... čo na tom, že potom bolí trochu...

  • Mikuláš (fotorecept)

    Mikuláš (fotorecept)

    Kedže je zajtra Mikuláša, aj pre vás všetkých varecháčov som pripravila Mikuláša, ktorý je kysnutý a má v bruchu orechovú zmes s hrozienkami.

  • Vianočná štóla  (fotorecept)

    Vianočná štóla (fotorecept)

    Recept na tento kolac mam od nasho priatela nemca. On si tento kolac pravidelne pecie na vianoce. My mame tento kolac tiez radi, ja ho peciem aj viacej razy do roka.

  • Domáce opekance - Vihodňarske bobaľky (fotorecept)

    Domáce opekance - Vihodňarske bobaľky (fotorecept)

    Bobaľky sa u nás piekli v týždni pred prvou adventnou nedeľou; naposledy v 1958 ešte pod Šibenou horou. V bytovke sme už mávali iba kúpené. Tu, za veľkou mlákou, nie sú a tak (Nouze naučila...

  • Domáce bagety

    Domáce bagety

    V nedeľu nechodím do obchodu, radšej si pečivo upečiem doma. Toto je jeden z druhov čo robievam.

  • Chlieb Pan de muertos (fotorecept)

    Chlieb Pan de muertos (fotorecept)

    Pan de muertos alebo chlieb zosnulých sa pečie v Mexiku v období oslavy sviatku všetkých svätých. Má výraznú chuť a je výborný s horúcou čokoládou alebo kávou počas chladných jesenných dní.

  • Škoricové osie hniezda - slimáčiky (fotorecept)

    Škoricové osie hniezda - slimáčiky (fotorecept)

    Chcela som napísať, že tento recept mám rada, lebo je jednoduchý a rýchly. Potom som si uvedomila, že ho mám rada hlavne preto, lebo je neskutočne dobrý, a byt po ňom vonia škoricou:)...

  • Kukuričný láva chlieb (fotorecept)

    Kukuričný láva chlieb (fotorecept)

    Večer pred pečením si zarobíme kvasok a nechame ho v kuchyni cez noc stáť.

  • Sedliacky bochník

    Sedliacky bochník

    Je to starý, overený recept od mojej mamy, upravený pre domácu pekáreň.

  • Lekvárové syrovníky (fotorecept)

    Lekvárové syrovníky (fotorecept)

    Kysnute kolace naplnene marhulovym lekvarom a pokryte plnkou zo syra , alebo tvarohu. Najoblubenejsia kombinacia v mojej rodine;mozno pouzit iny druh , podla chuti.

  • Osie hniezdo

    Osie hniezdo

    Velka buchta naplnena makovou plnkou a lekvarom.

  • Plnené rožky (fotorecept)

    Plnené rožky (fotorecept)

    Najprv si pripravíme kvasok-všetko zmiešame, prikryjeme a nechame pri izbovej teplote asi 3-4 hodiny, alebo cez noc v chladničke (ale na druhy den vybrat najmenej 2 hod. pred pečením)

  • Domáci chlebík

    Domáci chlebík

    Viem, že väčšina priaznivcov Varechy sem tam zaimprovizuje aj v pečení rôznych druhov chleba. Som jeden z tých, ktorým v cudzine chýba práve ten náš domáci SLOVENSKÝ. Vyskúšal som niekoľko receptov a tento som...

  • Pita chlieb - placky (fotorecept)

    Pita chlieb - placky (fotorecept)

    Tento typ chlebovych placiek je tu velmi popularny a sluzi ako doplnok k jedlam, alebo sa do neho zabalia rozne upravy salatov a masa s dresingami a jedia sa ako samostatne jedlo. Moj najoblubenejsi je original "Turecky...

  • Kysnuté palacinky

    Kysnuté palacinky

    Palacinky sa v roznych obmenach pecu na celom svete. Takto ich robim ja.

  • Recept bez obrázku

    Tmavé žemle (na sedliacke fondue)

    Janadelfi ma požiadala o recept na tmavé žemle, ktoré pekávam, keď robím sedliacke fondue. Pôvodne som ho aj ja robila do guľatého chleba, ale viac sa páči dať každému jednu žemľu s jeho porciou.

  • Špaldový chlieb

    Špaldový chlieb

    Chutný a zdravý chlebík.

  • Recept bez obrázku

    Kysnuté ovocné knedle

    Do múky primiešame sušené droždie, pridáme ostatné suroviny a dobre spracujeme. Spracované cesto zľahka posypeme múkou, prikryjeme utierkou a necháme dobre vykysnúť, pokojne aj 2 hodiny. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 4...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist