Klasika vždy poteší. Tvaroh som použila so slivkovou príchuťou.
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 600 g |
|
| 360 g vlažné |
|
| 120 g |
|
| 90 g |
|
| 8 g |
|
| 8 g |
|
| 6 g |
|
| Tvarohová plnka: | |
| 250 g (Rajo) |
|
| Maková plnka: | |
| 200 g |
|
| 100 g mletý |
|
| 100 g |
|
| 60 g |
|
| Na potretie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Zmiešame polovicu mlieka, droždie a lyžičku cukru, prikryté necháme nakysnúť 10 minút. Zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a zvyšný cukor, pridáme mlieko, kvások, olej a vymiesime. Prikryté necháme kysnúť asi 1 hodinu.
- 2
Maková plnka: Mlieko, mletý mak a cukor varíme za stáleho miešania do zhustnutia, odstavíme a do horúcej zmesi primiešame lekvár. Necháme vychladnúť.
- 3
Cesto trochu pomúčime, rozdelíme na menšie časti, vytvarujeme kolieska v vyšším okrajom. Ukladáme na plech s mastným papierom. Naplníme plnkami a prikryté necháme nakysnúť.
- 4
Pred pečením potrieme okraje olejom. Pečieme na 180 °C asi 15 minút.
Tiež kysnuté koláče:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu