Kysnuté koláče
Kysnuté koláče

Moravské koláče

alica7 - fotkaalica7, dnes 10:06
Moravské koláče
Foto: alica7

Klasika vždy poteší. Tvaroh som použila so slivkovou príchuťou.

25 (+ kysnutie) minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

600 g
360 g vlažné
120 g
90 g
8 g
8 g
6 g
Tvarohová plnka:
250 g (Rajo)
Maková plnka:
200 g
100 g mletý
100 g
60 g
Na potretie:



Postup

  1. 1

    Cesto: Zmiešame polovicu mlieka, droždie a lyžičku cukru, prikryté necháme nakysnúť 10 minút. Zmiešame múku, prášok do pečiva, soľ a zvyšný cukor, pridáme mlieko, kvások, olej a vymiesime. Prikryté necháme kysnúť asi 1 hodinu.

  2. 2

    Maková plnka: Mlieko, mletý mak a cukor varíme za stáleho miešania do zhustnutia, odstavíme a do horúcej zmesi primiešame lekvár. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Cesto trochu pomúčime, rozdelíme na menšie časti, vytvarujeme kolieska v vyšším okrajom. Ukladáme na plech s mastným papierom. Naplníme plnkami a prikryté necháme nakysnúť.

  4. 4

    Pred pečením potrieme okraje olejom. Pečieme na 180 °C asi 15 minút.

Diskusia k receptu