Langoše

alica7 - fotkaalica7, včera 17:50
Langoše
Foto: alica7

Jednoduchý chutný recept.

4
porcie
120 minút
príprava

Suroviny

400 g
300 g vlažné
20 g
4 g
4 g
8 g
Na vyprážanie:



Postup

  1. 1

    Do misy preosejeme múku, do stredu urobíme jamku, do nej dáme droždie, cukor a časť vlažného mlieka, prikryté necháme nakysnúť asi 10 minút.

  2. 2

    Pridáme zvyšné mlieko, soľ a olej, vymiesime cesto. Ak je veľmi husté, pridáme trochu vody, vymiesime cesto, ktoré prikryté necháme kysnúť 1 - 2 hodiny.

  3. 3

    Ruky si potrieme olejom. Z cesta odtrhneme kus cesta a ručne tvarujeme tenké langoše. Vyprážame na zohriatom oleji z oboch strán.

Diskusia k receptu