Kukuricová polievka
Kukuricová polievka

Kukuricový krém s mandľovým mliekom

Marcel Bugaj
šéfkuchár Hotela Pod lipou v Modre–Harmónii, 30. augusta 2021
Kukuricový krém s mandľovým mliekom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (zrnká)
120 g
15 g
200 g
200 ml (+ na ozdobenie pri podávaní)
40 ml
300 ml




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, cesnak, pridáme očistené nakrájané zemiaky, kukuricu a prilejeme vodu. Varíme hodinu a potom pridáme mandľové mlieko.

  2. 2

    Všetko dôkladne rozmixujeme a kto chce, môže aj prepasírovať. Dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Servírujeme s napeneným mandľovým mliekom, posypané nakrájanou čili papričkou, koriandrovou vňaťou, jarnou cibuľkou a čiernym sezamom.

Diskusia k receptu