Kukuricový krém s mandľovým mliekom
Marcel Bugaj
šéfkuchár Hotela Pod lipou v Modre–Harmónii, 30. augusta 2021
šéfkuchár Hotela Pod lipou v Modre–Harmónii, 30. augusta 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
60 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na olivovom oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, cesnak, pridáme očistené nakrájané zemiaky, kukuricu a prilejeme vodu. Varíme hodinu a potom pridáme mandľové mlieko.
- 2
Všetko dôkladne rozmixujeme a kto chce, môže aj prepasírovať. Dochutíme soľou a korením.
- 3
Servírujeme s napeneným mandľovým mliekom, posypané nakrájanou čili papričkou, koriandrovou vňaťou, jarnou cibuľkou a čiernym sezamom.
Tiež kukuricová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu