Sýta fašiangová zapekačka

redakcia - fotkaredakcia, 13. januára 2010
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 PL
0,5 ks
2 ks
400 ml
120-150 g
3 ks
 trochu

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do pekáča dáme olej, rozsypeme naň pokrájanú cibuľu a rozložíme klobásku pokrájanú na väčšie kúsky. Dáme do dobre vyhriatej rúry a necháme piecť asi 10–15minút. Medzitým múku dáme do misy, primiešame soľ, koreniny, vajcia rozšľahané s polovicou mlieka a postupne pridávame zvyšné mlieko.

  2. 2

    Miešame úplne dohladka, nakoniec pridáme petržlenovú vňať a zalejeme cibuľu s klobásou na pekáči. Klobásu poposúvame tak, aby sa potom pri krájaní ušla primerane na jednotlivé porcie.

  3. 3

    Pečieme ešte asi 40 minút dozlatista.

Diskusia k receptu