Recepty, kde je červená
Paella s marinovaným tofu
Tofu nakrájame na hrubšie plátky, zeleninu na malé kúsky. Tofu opečieme na rozohriatej panvici na...
Sendvič s grilovaným marinovaným tofu
Kapustu nakrájame na tenké pásiky, mrkvu nastrúhame pomocou škrabky. K zelenine pridáme tahini, med,...
Cvikla s chrenom
Červená repa s čerstvým chrenom je vyborné duo. Tento čerstvý šalát vydrží v chladničke dlhšie...
Sendvič s kuracím šalátom
Umyte 3 zelerové stonky a nakrájajte ich na väčšie kusy. Nasekajte na hrubo 1 cibuľu a...
Kuracia panvička s tekvicou
Tekvicu očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenšie kúsky. Dáme na plech vystlaný papierom na...
Vepřová roláda
Z kotlety odřízneme kost a dáme ji vařit. Přidáme sůl, bobkový list, omytou cibuli...
Kačacie prsia s kapustovou roládou a jablkom
Zemiaky ideálne uvaríme deň
vopred. V kastróle zohrejeme kačací
tuk. Pridáme pokrájanú cibuľu, korenie, bobkový...
Jarné žihľavovo-špenátové jedlo
Začala sa jar a s ňou stále viac možností na čerstvé
bylinky, z ktorých sa dá...
Fazuľová torta s mandľami
Fazuľu dôkladne prepláchneme a ešte vlhkú preložíme do vyššej nádoby. Pridáme zvyšné suroviny na cesto a...
Perkelt z morčacích drobkov so žihľavovými šúľancami
Drobky dáme na 2 hodiny variť do osolenej vody. Scedíme, necháme vychladnúť a nakrájame na...
Stredomorský šalát
Zaspomínajte si na Stredomorie a pripravte si tento šalát z typických stredomorských surovín.
Rajský salát s černou čočkou
Rychlý, skvělý, osvěžující. Černá čočka chutná jinak než běžná, zelená, má krásnou...
Pita placka s klobáskou a so syrom
V miske zmiešame biely
jogurt, vodu, droždie, cukor,
soľ, vajíčko a olej. Postupne...
Avokádové chutney (čatní)
Očistenú cibuľu nakrájame na čo najmenšie kúsky. Pridáme najemno
nakrájanú čili papričku, limetkovú šťavu
a 1 očistené...
Šalát z opečenej zeleniny s orechovo-semienkovou tehličkou
Do väčšej misky vysypeme zmes semienok, na menšie kúsky pokrájané vlašské orechy, soľ, olivový...
Kváskový bryndzovník
Večer si zarobíme rozkvas, zmiešame kvások, vodu a múku. Rozkvas necháme do rána prikytý...
Kuřecí stehno s paprikovou omáčkou a domácími bramborovými noky
Kuřecí stehna osolíme a opepříme a na oleji s máslem opečeme zprudka po obou stranách. Pak...
Trojfarebný kuskus
Tento recept ponúkam ako prílohu ku kuraciemu mäsu alebo iba ku šalátu. Je jednoduchý na prípravu....
Falafel z červenej repy
Dobrý deň. Som tu ako nováčik, pripájam receptík, ktorý ma naučila kolegyňa v práci....
Rizoto z červenej ryže
Červená ryža je nutrične veľmi bohatá. Keďže nebola
zbavená šupiek, ani leštením
pripravená o povrchovú...
Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom
Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme,
pridáme...
Bravčové pliecko na šampiňónoch
Dnešný nedeľný obed z bravčového pliecka. Ešte mám posledný kus domáceho mäsa, pripravila som ho...
Zapekaný plnený baklažán
Aj keď je sezóna baklažánov dávno za nami, dnes si túto lahôdku so sladko-korenistou
príchuťou môžeme...
Sumček africký so zeleninou na ázijský spôsob
Kedže mám rád ázijské jedlá, tak mi napadlo, že by som mohol afrického sumčeka spraviť...
Zdravšie tekvicové halušky s bryndzou
Halušky, ktoré sú trošku zdravšie. Dnes varí výživová poradkyňa Mirka Luberdová.
Celozrnný kuskus s cviklou a para orechmi
Červené repy zabalíme do
alobalu a pečieme v rúre pri
teplote 150 °C asi 1, 5 hodiny.
Po upečení...
Paella s marinovaným tofu
Tofu nakrájame na hrubšie plátky, zeleninu na malé kúsky. Tofu opečieme na rozohriatej panvici na...
Sendvič s grilovaným marinovaným tofu
Kapustu nakrájame na tenké pásiky, mrkvu nastrúhame pomocou škrabky. K zelenine pridáme tahini, med,...
Cvikla s chrenom
Červená repa s čerstvým chrenom je vyborné duo. Tento čerstvý šalát vydrží v chladničke dlhšie...
Sendvič s kuracím šalátom
Umyte 3 zelerové stonky a nakrájajte ich na väčšie kusy. Nasekajte na hrubo 1 cibuľu a...
Kuracia panvička s tekvicou
Tekvicu očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenšie kúsky. Dáme na plech vystlaný papierom na...
Vepřová roláda
Z kotlety odřízneme kost a dáme ji vařit. Přidáme sůl, bobkový list, omytou cibuli...
Kačacie prsia s kapustovou roládou a jablkom
Zemiaky ideálne uvaríme deň vopred. V kastróle zohrejeme kačací tuk. Pridáme pokrájanú cibuľu, korenie, bobkový...
Jarné žihľavovo-špenátové jedlo
Začala sa jar a s ňou stále viac možností na čerstvé bylinky, z ktorých sa dá...
Fazuľová torta s mandľami
Fazuľu dôkladne prepláchneme a ešte vlhkú preložíme do vyššej nádoby. Pridáme zvyšné suroviny na cesto a...
Perkelt z morčacích drobkov so žihľavovými šúľancami
Drobky dáme na 2 hodiny variť do osolenej vody. Scedíme, necháme vychladnúť a nakrájame na...
Stredomorský šalát
Zaspomínajte si na Stredomorie a pripravte si tento šalát z typických stredomorských surovín.
Rajský salát s černou čočkou
Rychlý, skvělý, osvěžující. Černá čočka chutná jinak než běžná, zelená, má krásnou...
Pita placka s klobáskou a so syrom
V miske zmiešame biely jogurt, vodu, droždie, cukor, soľ, vajíčko a olej. Postupne...
Avokádové chutney (čatní)
Očistenú cibuľu nakrájame na čo najmenšie kúsky. Pridáme najemno nakrájanú čili papričku, limetkovú šťavu a 1 očistené...
Šalát z opečenej zeleniny s orechovo-semienkovou tehličkou
Do väčšej misky vysypeme zmes semienok, na menšie kúsky pokrájané vlašské orechy, soľ, olivový...
Kváskový bryndzovník
Večer si zarobíme rozkvas, zmiešame kvások, vodu a múku. Rozkvas necháme do rána prikytý...
Kuřecí stehno s paprikovou omáčkou a domácími bramborovými noky
Kuřecí stehna osolíme a opepříme a na oleji s máslem opečeme zprudka po obou stranách. Pak...
Trojfarebný kuskus
Tento recept ponúkam ako prílohu ku kuraciemu mäsu alebo iba ku šalátu. Je jednoduchý na prípravu....
Falafel z červenej repy
Dobrý deň. Som tu ako nováčik, pripájam receptík, ktorý ma naučila kolegyňa v práci....
Rizoto z červenej ryže
Červená ryža je nutrične veľmi bohatá. Keďže nebola zbavená šupiek, ani leštením pripravená o povrchovú...
Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom
Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme, pridáme...
Bravčové pliecko na šampiňónoch
Dnešný nedeľný obed z bravčového pliecka. Ešte mám posledný kus domáceho mäsa, pripravila som ho...
Zapekaný plnený baklažán
Aj keď je sezóna baklažánov dávno za nami, dnes si túto lahôdku so sladko-korenistou príchuťou môžeme...
Sumček africký so zeleninou na ázijský spôsob
Kedže mám rád ázijské jedlá, tak mi napadlo, že by som mohol afrického sumčeka spraviť...
Zdravšie tekvicové halušky s bryndzou
Halušky, ktoré sú trošku zdravšie. Dnes varí výživová poradkyňa Mirka Luberdová.
Celozrnný kuskus s cviklou a para orechmi
Červené repy zabalíme do alobalu a pečieme v rúre pri teplote 150 °C asi 1, 5 hodiny. Po upečení...