Cícerové fašírky s halloumi syrom
Foto: Dorenika
Ak ste si dali predsavzatie do nového
roku jesť menej mäsa, tento recept je
skvela obmena fašírok.
Zdroj: Delicious Magazine
porcie
príprava
na 220 °C
Suroviny
400 g (v konzerve) |
|
1 ks (kôra aj šťava) |
|
1 ks |
|
|
|
40 g |
|
250 g uvarená |
|
2 strúčiky |
|
1 KL |
|
150 g |
|
1 hrsť čerstvá |
|
1 hrsť čerstvá |
|
1 hrsť čerstvá |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
200 ml |
|
800 g (v konzerve) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Do mixéra dáme cícer, šťavu a kôru z citróna, vajce a 1 PL olivového oleja. Rozmixujeme a premiestnime do väčšej misy. Pridáme strúhanku, quinou, strúhaný cesnak, mletý koriander, 100 g strúhaneho syra halloumi, polovicu nasekaných byliniek, soľ a čierne korenie.
- 2
Vlhkými rukami vyformujeme zo zmesi 12 rovnako veľkých guličiek. Odložíme do chladničky na plechu vyloženom papierom na pečenie na 1 hodinu.
- 3
Medzitým si ohrejeme olej na panvici a osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ocot a víno a povaríme 2 minúty. Pridáme rajčiny a varíme 20 minút dokiaľ omáčka zhustne.
- 4
Predohrejeme si rúru na 220 °C. Ohrejeme trochu oleja v panvici a opečieme fašírky do hneda.
- 5
Fašírky poukladáme do pekáča na rajčinovu omáčku, posypeme zvyškom syra a pečieme 10-15 minút. Servírujeme posypané čerstvými bylinkami a jogurtom s trochou sumacu. Dobrú chuť!
Tiež cícerové fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dufam ze bude chutit ♥️