Cícerové fašírky
Cícerové fašírky

Cícerové fašírky s halloumi syrom

dorenika - fotkadorenika, 12. januára 2020
Cícerové fašírky s halloumi syrom
Foto: Dorenika

Ak ste si dali predsavzatie do nového roku jesť menej mäsa, tento recept je skvela obmena fašírok.
Zdroj: Delicious Magazine

4
porcie
60 minút
príprava
15 minút
na 220 °C

Suroviny

400 g (v konzerve)
1 ks (kôra aj šťava)
1 ks
40 g
250 g uvarená
2 strúčiky
1 KL
150 g
1 hrsť čerstvá
1 hrsť čerstvá
1 hrsť čerstvá
1 ks
1 PL
200 ml
800 g (v konzerve)




Postup

  1. 1

    Do mixéra dáme cícer, šťavu a kôru z citróna, vajce a 1 PL olivového oleja. Rozmixujeme a premiestnime do väčšej misy. Pridáme strúhanku, quinou, strúhaný cesnak, mletý koriander, 100 g strúhaneho syra halloumi, polovicu nasekaných byliniek, soľ a čierne korenie.

  2. 2

    Vlhkými rukami vyformujeme zo zmesi 12 rovnako veľkých guličiek. Odložíme do chladničky na plechu vyloženom papierom na pečenie na 1 hodinu.

  3. 3

    Medzitým si ohrejeme olej na panvici a osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu. Pridáme ocot a víno a povaríme 2 minúty. Pridáme rajčiny a varíme 20 minút dokiaľ omáčka zhustne.

  4. 4

    Predohrejeme si rúru na 220 °C. Ohrejeme trochu oleja v panvici a opečieme fašírky do hneda.

  5. 5

    Fašírky poukladáme do pekáča na rajčinovu omáčku, posypeme zvyškom syra a pečieme 10-15 minút. Servírujeme posypané čerstvými bylinkami a jogurtom s trochou sumacu. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia