Zeleninová príloha na odľahčenie fotorecept
Foto: sracz
Mimoriadne rád asistujem svojej pani, pri jej nárazových „výletoch“ za vidinou každoročného „bikini obdobia“. Veď uznajte, kto z nás „gazdiniakov“ by sa nechal okradnúť Zobraziť celý popisMimoriadne rád asistujem svojej pani, pri jej nárazových „výletoch“ za vidinou každoročného „bikini obdobia“. Veď uznajte, kto z nás „gazdiniakov“ by sa nechal okradnúť o slasť „zalaškovať“ si s konštatovaním“ svojeho krajšieho JA: aj žena po 70-tke si musí pestovať sebadôveru, chce byť krásna a má právo na obdiv. Preto aj tento recept, v ktorom dominujú stonky môjho obľúbeného zeleru, červená cibuľa a mrkva. Porciu doplňuje treska na oleji a masle, dobrý pocit a dobrá nálada. Hurá do plaviek.
porcie
príprava
Suroviny
2-3 PL čerstvé |
|
2-3 ks väčšia |
|
2-3 ks |
|
15-16 stoniek |
|
podľa chuti |
|
2-3 KL |
|
Príloha: | |
2-3 PL čerstvé |
|
2-3 PL (alebo kukuričný, či olivový) |
|
600-700 g (filety) |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Nemýlite sa a dobre vidíte, nepotrebujete toho veľa...
-
2
Na kúsky masla vo veľkej panvici som rozložil na kolieska pokrájanú karotku,
-
3
na „C-éčka” červenú cibuľu,
-
4
a dva zväzky stonkového zeleru pokrájaného na 4-6 mm hrubé „C-éčka”.
-
5
Dobre premiešal a
-
6
prikryté pokrievkou dusil do 20 minút na strednom, postupne malom ohreve. V praxi to vyzerá tak, že keď je už karotka udusená podľa vašej predstavy, zvyšok teplého šalátu, čoby prílohy, bude tiež už minimálne al dente.
-
7
Ako vidíte, po podusení a pokvapkaní extra panenským olivovým olejom, nám ostalo tak akurát.
-
8
Teplý dusený zeleninový šalát sme jedli s filetkami pečenej tresky, priebežne pomocou PL podlievanými olejovo-maslovou emulziou, čo je tiež veľmi rýchly technologický postup (určite nie viac ako 3-4 minúty z každej strany).
-
9
… áno, ja som „zhrešil“ a svoju porciu som obohatil o „kopšok“ izraelského kuskusu. Moja pani si pochvaľovala na tom istom, ale „hore bez“! Nuž čo! Výsledky uvidíme počas opaľovania sa pri bazéne, alebo pri nádrži „Lake Pleasant“ v regionálnom parku.
Diskusia k receptu