Recepty, kde je červená
Treska s cviklovým šalátom
Nápad vznikol vo chvíli, keď som si všimol, že cviklu som postrúhal na veľkých a...
Bravčový rezeň s karamelizovanou cibuľkou na zeleninovej podstieľke
Dnešný deň klasika, ktorá nikdy nesklame. Nenáročne varenie.
Živánska na grile
Klobásu a zemiaky nakrájame na kolieska, slaninu na menšie kocky, cibuľu na plátky.
Grilovaný oštiepok
Pološtiepky jemne pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme do alobalu a krátko grilujeme. Stačí, keď sa...
Šopský šalát s domácimi pizza tyčinkami
V mise zmiešame múku s droždím, cukrom a soľou, počas miesenia pridávame postupne olej a...
Farebný šalát so sardinkami
Šalát so sardinkami, avokádom, cherry paradajkami, rukolou a reďkovkami vás prekvapí zmesou zaujímavých a...
Hovädzí plátok na škorici s farebnou zeleninou
Náš nedeľný obed dnes z hovädzieho pliecka ochuteného škoricou, klinčekmi a farebnou zeleninou.
Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom
Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme...
Jelenia sviečkovica s hlivovou klobáskou a so žemľovou knedľou
Hlivová klobása: Hlivu smažíme
na oleji s cibuľkou až kým sa nevyparí všetka
tekutina, pridáme cesnak a rozmixujeme....
Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom
Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list,...
Zapekané tortily s tofu
Cibuľku a cesnak nadrobno nakrájame. Tofu popučíme vidličkou.
V hrnci na olivovom oleji opečieme cibuľu, ...
Čevapčiči
Náš nedeľný obed čevapčiči z troch druhov mäsa. Použila som hovädzie, bravčové a jahňacie mäso....
Paella s marinovaným tofu
Tofu nakrájame na hrubšie plátky, zeleninu na malé kúsky. Tofu opečieme na rozohriatej panvici na...
Sendvič s grilovaným marinovaným tofu
Kapustu nakrájame na tenké pásiky, mrkvu nastrúhame pomocou škrabky. K zelenine pridáme tahini, med,...
Cvikla s chrenom
Červená repa s čerstvým chrenom je vyborné duo. Tento čerstvý šalát vydrží v chladničke dlhšie...
Sendvič s kuracím šalátom
Umyte 3 zelerové stonky a nakrájajte ich na väčšie kusy. Nasekajte na hrubo 1 cibuľu a...
Kuracia panvička s tekvicou
Tekvicu očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenšie kúsky. Dáme na plech vystlaný papierom na...
Vepřová roláda
Z kotlety odřízneme kost a dáme ji vařit. Přidáme sůl, bobkový list, omytou cibuli...
Kačacie prsia s kapustovou roládou a jablkom
Zemiaky ideálne uvaríme deň
vopred. V kastróle zohrejeme kačací
tuk. Pridáme pokrájanú cibuľu, korenie, bobkový...
Jarné žihľavovo-špenátové jedlo
Začala sa jar a s ňou stále viac možností na čerstvé
bylinky, z ktorých sa dá...
Fazuľová torta s mandľami
Fazuľu dôkladne prepláchneme a ešte vlhkú preložíme do vyššej nádoby. Pridáme zvyšné suroviny na cesto a...
Perkelt z morčacích drobkov so žihľavovými šúľancami
Drobky dáme na 2 hodiny variť do osolenej vody. Scedíme, necháme vychladnúť a nakrájame na...
Stredomorský šalát
Zaspomínajte si na Stredomorie a pripravte si tento šalát z typických stredomorských surovín.
Rajský salát s černou čočkou
Rychlý, skvělý, osvěžující. Černá čočka chutná jinak než běžná, zelená, má krásnou...
Pita placka s klobáskou a so syrom
V miske zmiešame biely
jogurt, vodu, droždie, cukor,
soľ, vajíčko a olej. Postupne...
Avokádové chutney (čatní)
Očistenú cibuľu nakrájame na čo najmenšie kúsky. Pridáme najemno
nakrájanú čili papričku, limetkovú šťavu
a 1 očistené...
Šalát z opečenej zeleniny s orechovo-semienkovou tehličkou
Do väčšej misky vysypeme zmes semienok, na menšie kúsky pokrájané vlašské orechy, soľ, olivový...
Kváskový bryndzovník
Večer si zarobíme rozkvas, zmiešame kvások, vodu a múku. Rozkvas necháme do rána prikytý...
Kuřecí stehno s paprikovou omáčkou a domácími bramborovými noky
Kuřecí stehna osolíme a opepříme a na oleji s máslem opečeme zprudka po obou stranách. Pak...
Trojfarebný kuskus
Tento recept ponúkam ako prílohu ku kuraciemu mäsu alebo iba ku šalátu. Je jednoduchý na prípravu....
Treska s cviklovým šalátom
Nápad vznikol vo chvíli, keď som si všimol, že cviklu som postrúhal na veľkých a...
Bravčový rezeň s karamelizovanou cibuľkou na zeleninovej podstieľke
Dnešný deň klasika, ktorá nikdy nesklame. Nenáročne varenie.
Živánska na grile
Klobásu a zemiaky nakrájame na kolieska, slaninu na menšie kocky, cibuľu na plátky.
Grilovaný oštiepok
Pološtiepky jemne pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme do alobalu a krátko grilujeme. Stačí, keď sa...
Šopský šalát s domácimi pizza tyčinkami
V mise zmiešame múku s droždím, cukrom a soľou, počas miesenia pridávame postupne olej a...
Farebný šalát so sardinkami
Šalát so sardinkami, avokádom, cherry paradajkami, rukolou a reďkovkami vás prekvapí zmesou zaujímavých a...
Hovädzí plátok na škorici s farebnou zeleninou
Náš nedeľný obed dnes z hovädzieho pliecka ochuteného škoricou, klinčekmi a farebnou zeleninou.
Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom
Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme...
Jelenia sviečkovica s hlivovou klobáskou a so žemľovou knedľou
Hlivová klobása: Hlivu smažíme na oleji s cibuľkou až kým sa nevyparí všetka tekutina, pridáme cesnak a rozmixujeme....
Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom
Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list,...
Zapekané tortily s tofu
Cibuľku a cesnak nadrobno nakrájame. Tofu popučíme vidličkou. V hrnci na olivovom oleji opečieme cibuľu, ...
Čevapčiči
Náš nedeľný obed čevapčiči z troch druhov mäsa. Použila som hovädzie, bravčové a jahňacie mäso....
Paella s marinovaným tofu
Tofu nakrájame na hrubšie plátky, zeleninu na malé kúsky. Tofu opečieme na rozohriatej panvici na...
Sendvič s grilovaným marinovaným tofu
Kapustu nakrájame na tenké pásiky, mrkvu nastrúhame pomocou škrabky. K zelenine pridáme tahini, med,...
Cvikla s chrenom
Červená repa s čerstvým chrenom je vyborné duo. Tento čerstvý šalát vydrží v chladničke dlhšie...
Sendvič s kuracím šalátom
Umyte 3 zelerové stonky a nakrájajte ich na väčšie kusy. Nasekajte na hrubo 1 cibuľu a...
Kuracia panvička s tekvicou
Tekvicu očistíme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenšie kúsky. Dáme na plech vystlaný papierom na...
Vepřová roláda
Z kotlety odřízneme kost a dáme ji vařit. Přidáme sůl, bobkový list, omytou cibuli...
Kačacie prsia s kapustovou roládou a jablkom
Zemiaky ideálne uvaríme deň vopred. V kastróle zohrejeme kačací tuk. Pridáme pokrájanú cibuľu, korenie, bobkový...
Jarné žihľavovo-špenátové jedlo
Začala sa jar a s ňou stále viac možností na čerstvé bylinky, z ktorých sa dá...
Fazuľová torta s mandľami
Fazuľu dôkladne prepláchneme a ešte vlhkú preložíme do vyššej nádoby. Pridáme zvyšné suroviny na cesto a...
Perkelt z morčacích drobkov so žihľavovými šúľancami
Drobky dáme na 2 hodiny variť do osolenej vody. Scedíme, necháme vychladnúť a nakrájame na...
Stredomorský šalát
Zaspomínajte si na Stredomorie a pripravte si tento šalát z typických stredomorských surovín.
Rajský salát s černou čočkou
Rychlý, skvělý, osvěžující. Černá čočka chutná jinak než běžná, zelená, má krásnou...
Pita placka s klobáskou a so syrom
V miske zmiešame biely jogurt, vodu, droždie, cukor, soľ, vajíčko a olej. Postupne...
Avokádové chutney (čatní)
Očistenú cibuľu nakrájame na čo najmenšie kúsky. Pridáme najemno nakrájanú čili papričku, limetkovú šťavu a 1 očistené...
Šalát z opečenej zeleniny s orechovo-semienkovou tehličkou
Do väčšej misky vysypeme zmes semienok, na menšie kúsky pokrájané vlašské orechy, soľ, olivový...
Kváskový bryndzovník
Večer si zarobíme rozkvas, zmiešame kvások, vodu a múku. Rozkvas necháme do rána prikytý...
Kuřecí stehno s paprikovou omáčkou a domácími bramborovými noky
Kuřecí stehna osolíme a opepříme a na oleji s máslem opečeme zprudka po obou stranách. Pak...
Trojfarebný kuskus
Tento recept ponúkam ako prílohu ku kuraciemu mäsu alebo iba ku šalátu. Je jednoduchý na prípravu....