Pečené rebrá
Pečené rebrá

Pomaly pečené rebrá s barbeque omáčkou

Róbert Hudák
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 21. januára 2020
Pomaly pečené rebrá s barbeque omáčkou
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

2 kg
2 PL
4 strúčiky
10 ml
1 PL
1 ks
4 PL
4 PL
2 PL
1 PL
200 ml
2 PL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame najdrobnejšie, ako sa dá, a smažíme ju na oleji 4–5 minút, až kým nezmäkne. Potom pridáme pretlak a všetky tekuté suroviny, nakoniec med, cukor, pretlačený cesnak a čili.

  2. 2

    Varíme na miernom ohni, až kým nebude mať omáčka požadovanú hustotu, nakoniec dochutíme soľou a korením. Hotovú omáčku môžeme prípadne rozmixovať nahladko.

  3. 3

    Rebrá dáme na noc marinovať. Potom pečieme pri nižšej teplote (asi 150 °C) zhruba 2 hodiny. Pred dokončením môžeme znova rebrá potrieť omáčkou a zvýšime teplotu na 180 °C asi na 15 minút, rebrá budú chrumkavé.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre