Pomaly pečené rebrá s barbeque omáčkou
Róbert Hudák
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 21. januára 2020
executive chef spoločnosti Primestar Hotels, 21. januára 2020
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Cibuľu nakrájame najdrobnejšie, ako sa dá, a smažíme ju na oleji 4–5 minút, až kým nezmäkne. Potom pridáme pretlak a všetky tekuté suroviny, nakoniec med, cukor, pretlačený cesnak a čili.
- 2
Varíme na miernom ohni, až kým nebude mať omáčka požadovanú hustotu, nakoniec dochutíme soľou a korením. Hotovú omáčku môžeme prípadne rozmixovať nahladko.
- 3
Rebrá dáme na noc marinovať. Potom pečieme pri nižšej teplote (asi 150 °C) zhruba 2 hodiny. Pred dokončením môžeme znova rebrá potrieť omáčkou a zvýšime teplotu na 180 °C asi na 15 minút, rebrá budú chrumkavé.
Tiež pečené rebrá:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu