Kuracie prsia
Kuracie prsia

Kuracie prsia s paprikou a so smotanou

ferno - fotkaferno, 7. marca 2020
Kuracie prsia s paprikou a so smotanou
Foto: ferno
4
porcie

Suroviny

4 ks
2 ks
1 ks
1 ks
2 ks
1 ks
2 strúčiky
250 ml
200 ml
1 PL
250 ml
2 PL
100 g strúhaný

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    1 PL sladkej mletej papriky a soľ zmiešame a potrieme ňou kuracie prsia. Následne opečieme z každej strany na oleji. Vyberieme.

  2. 2

    Na tej istej panvici opečieme na pásiky nakrájanú cibuľu, cesnak a nadrobno nakrájanú čili papričku.

  3. 3

    Pridáme 1 PL sladkej papriky, rajčinový pretlak a vývar. Krátko povaríme. Pridáme obe smotany, premiešame a privedieme k varu. Dochutíme soľou.

  4. 4

    Do panvice pridáme opečené kuracie prsia a na pásiky pokrájané papriky tak, aby boli ponorené v omáčke. Prikryté povaríme 30 minút.

  5. 5

    5 minút pred koncom varenia posypeme prsia nastrúhaným syrom.

  6. 6

    Ako prílohu som zvolil na masle opečené špecle.

    Kuracie prsia s paprikou a so smotanou - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Jedlá z hydiny, Kuracie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Varené

Diskusia k receptu


Jeden komentár