Domáca cícerová nátierka s maslovou tekvicou
Foto: blissofplants
Poznáte hummus nátierku? Hlavnou ingredienciou je cícer. Tento recept z anglického časopisu ma oslovil , pretože sa pridáva aj maslová tekvica. Všetky ingrediencie sú Zobraziť celý popisPoznáte hummus nátierku? Hlavnou ingredienciou je cícer. Tento recept z anglického časopisu ma oslovil , pretože sa pridáva aj maslová tekvica. Všetky ingrediencie sú veľmi zdravé. Ak práve nemáte doma žiadnu kúpenú nátierku, vyskúšajte túto. ?
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Predhrejeme si rúru na 200°C. Tekvicu ošúpeme a nakrájame na 2 cm kúsky. Nakrájané kúsky tekvice dáme na pekáč vystlaný papierom, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom (1PL), premiešame a pečieme zhruba 40-45 minút. Na záver pridáme aj cesnak.
- 2
Opečenú tekvicu s cesnakom a ostatnými ingredienciami dáme do mixéra a rozmixujeme do hladka. Ak treba, dochutíme.
- 3
Môžeme si nechať 2/3 cícera na ozdobu. Opražíme ho na zvyšnom oleji na panvici do chrumkava, ochutíme údenou červenou paprikou.
- 4
Podávame s čerstvým chlebíkom.
Tiež cícerová nátierka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Aj mne💛😍