Cícerová nátierka
Cícerová nátierka

Domáca cícerová nátierka s maslovou tekvicou

blissofplants - fotkablissofplants, 6. novembra 2021

Poznáte hummus nátierku? Hlavnou ingredienciou je cícer. Tento recept z anglického časopisu ma oslovil , pretože sa pridáva aj maslová tekvica. Všetky ingrediencie sú veľmi zdravé. Ak práve nemáte doma žiadnu kúpenú nátierku, vyskúšajte túto. ?

15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 plechovka
z 1/2 plechovky
1 ks
2 PL
2 strúčiky
2 PL
z 1/2 citróna
20 g nasekaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Predhrejeme si rúru na 200°C. Tekvicu ošúpeme a nakrájame na 2 cm kúsky. Nakrájané kúsky tekvice dáme na pekáč vystlaný papierom, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým olejom (1PL), premiešame a pečieme zhruba 40-45 minút. Na záver pridáme aj cesnak.

  2. 2

    Opečenú tekvicu s cesnakom a ostatnými ingredienciami dáme do mixéra a rozmixujeme do hladka. Ak treba, dochutíme.

  3. 3

    Môžeme si nechať 2/3 cícera na ozdobu. Opražíme ho na zvyšnom oleji na panvici do chrumkava, ochutíme údenou červenou paprikou.

  4. 4

    Podávame s čerstvým chlebíkom.

Diskusia k receptu


Zaujímavé video z archívu TV Varecha