Recepty, kde je bravčová
Líčka na tmavom pive s hrachovým pyré
Líčka očistíme od hrubých blán a dôkladne umyjeme v studenej vode, osolíme a okoreníme z každej...
Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom
Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme,
pridáme...
Pečené pliecko so špenátom a s trhanými plackami
Bravčové pliecko osolíme, okoreníme, obalíme nasekaným rozmarínom a uložíme na noc do chladu. Potom...
Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami
Zabíjačka patrí
k pokladom slovenskej
gastronómie. Nie je len
o hodovaní, ale aj o tradíciách
a osobitej atmosfére.
Pri...
Bravčové pliecko na šampiňónoch
Dnešný nedeľný obed z bravčového pliecka. Ešte mám posledný kus domáceho mäsa, pripravila som ho...
Hromničné kyslé zemiaky s mäsom
Voda z kyslej kapusty dáva tomu ohromnú chuť. Prečo hromničné, lebo teraz tá voda z...
Hovädzí plátok na provensalských bylinkách
Nedeľný obed z predného hovädzieho mäsa s provensalskými bylinkami
Hospodský guláš
Názov hospodský pochádza z originál receptu na jednom českom webe. Keďže sa slovenských krčiem táto ich...
Novoročný bravčovo-hovädzí perkelt na červenom víne s ríbezľovým lekvárom
Pre moju návštevu som pripravila novoročný perkelt.
Kanapky z krvavničky a tlačenky so slivkovým čatní
Z opečeného chleba vykrojíme kolieska
s priemerom 2–3 cm. Krvavničku nakrájame na kolieska a zľahka opečieme na masti z obidvoch strán...
Bryndzový posúch
Keď sme už prejedení rezňov, majonézového šalátu a rôznych sladkostí, dobre padne
obyčajný bryndzový posúch....
Pečené mäsko s gaštanmi, kukuricou a hruškami podľa Evy Černej
Exmarkizáčka Eva Černá pripravila pre novú Televíziu Varecha svoj recept na pečené mäso
s veľmi
zaujímavými surovinami...
Bravčový steak na prírodno
Mäso nakrájame na plátky hrubé cca 1- 1, 5 cm. Potrieme prekrojeným cesnakom. Pokoreníme...
Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré
Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu,
šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené...
Cícerové pirohy s diviačím mäsom a kôprovou omáčkou
Umyté a očistené stehno z mladého
diviaka vložíme do rozpustenej bravčovej masti
spolu s rozmarínom, borievkami a konfitujeme
pri...
Srnčí chrbát so šípkovo-zemiakovými šiškami
Očistený a osušený srnčí chrbát grilujeme
na panvici asi 2 minúty z každej strany.
Necháme odpočinúť v alobale,...
Diviačie plece s brusnicovou omáčkou a chlebovou knedličkou
Očistené umyté diviačie plece
vložíme do rozpustenej bravčovej
masti spolu s tymianom,
borievkami, cesnakom, so šalotkami
a konfitujeme...
Zajačia roláda s krúpkovo-slivkovou guľkou
Cítiť v nej vždy iný les a inú lúku. Nielen podľa
druhu a veku zveri, ale...
Zapekané palacinky na slano
Palacinky zvyknú byť jeden z prvých receptov, ktorým sa mladé kuchárske uchá
začleňujú do sveta kulinárstva....
Slané buchtičky z kysnutého cesta bez kysnutia
Vyskúšala som znovu jeden vynikajúci recept na kysnuté buchtičky alebo pizové buchtičky
bez kysnutia. Odporúčam všetkým,...
Husacie prsia so zemiakovou plnkou na špenátovom pyré
Očistené zemiaky postrúhame, vyžmýkame vodu,
pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie, majorán,
bezlepkovú...
Guláš možno trochu inak
Receptov na guláš existuje aspoň toľko, koľko receptov na halušky, či na kapustnicu.
Robievam...
Jehněčí s pohankovým kubou a liškami – Jahňacina s pohánkou a kuriatkami
Umyté a osušené jahňacie stehno prešpikujeme
slaninou a cesnakom. Mäso
opečieme na masti. Vyberieme ho a v...
Kačacia pečeň s jablkami na červenom víne s karamelom
Je jablková sezóna tak prečo nie kačacie pečienky na jablkách. Naviac som jablkové kocky podliala vínom...
Domáca bagetka plnená panenkou a kapustou
Cesto: Zo zemiakov, droždia, vody, cukru, štipky soli a oleja
vymiešame cesto. Necháme...
Líčka na tmavom pive s hrachovým pyré
Líčka očistíme od hrubých blán a dôkladne umyjeme v studenej vode, osolíme a okoreníme z každej...
Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom
Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme, pridáme...
Pečené pliecko so špenátom a s trhanými plackami
Bravčové pliecko osolíme, okoreníme, obalíme nasekaným rozmarínom a uložíme na noc do chladu. Potom...
Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami
Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o hodovaní, ale aj o tradíciách a osobitej atmosfére. Pri...
Bravčové pliecko na šampiňónoch
Dnešný nedeľný obed z bravčového pliecka. Ešte mám posledný kus domáceho mäsa, pripravila som ho...
Hromničné kyslé zemiaky s mäsom
Voda z kyslej kapusty dáva tomu ohromnú chuť. Prečo hromničné, lebo teraz tá voda z...
Hovädzí plátok na provensalských bylinkách
Nedeľný obed z predného hovädzieho mäsa s provensalskými bylinkami
Hospodský guláš
Názov hospodský pochádza z originál receptu na jednom českom webe. Keďže sa slovenských krčiem táto ich...
Novoročný bravčovo-hovädzí perkelt na červenom víne s ríbezľovým lekvárom
Pre moju návštevu som pripravila novoročný perkelt.
Kanapky z krvavničky a tlačenky so slivkovým čatní
Z opečeného chleba vykrojíme kolieska s priemerom 2–3 cm. Krvavničku nakrájame na kolieska a zľahka opečieme na masti z obidvoch strán...
Bryndzový posúch
Keď sme už prejedení rezňov, majonézového šalátu a rôznych sladkostí, dobre padne obyčajný bryndzový posúch....
Pečené mäsko s gaštanmi, kukuricou a hruškami podľa Evy Černej
Exmarkizáčka Eva Černá pripravila pre novú Televíziu Varecha svoj recept na pečené mäso s veľmi zaujímavými surovinami...
Bravčový steak na prírodno
Mäso nakrájame na plátky hrubé cca 1- 1, 5 cm. Potrieme prekrojeným cesnakom. Pokoreníme...
Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré
Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu, šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené...
Cícerové pirohy s diviačím mäsom a kôprovou omáčkou
Umyté a očistené stehno z mladého diviaka vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s rozmarínom, borievkami a konfitujeme pri...
Srnčí chrbát so šípkovo-zemiakovými šiškami
Očistený a osušený srnčí chrbát grilujeme na panvici asi 2 minúty z každej strany. Necháme odpočinúť v alobale,...
Diviačie plece s brusnicovou omáčkou a chlebovou knedličkou
Očistené umyté diviačie plece vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s tymianom, borievkami, cesnakom, so šalotkami a konfitujeme...
Zajačia roláda s krúpkovo-slivkovou guľkou
Cítiť v nej vždy iný les a inú lúku. Nielen podľa druhu a veku zveri, ale...
Zapekané palacinky na slano
Palacinky zvyknú byť jeden z prvých receptov, ktorým sa mladé kuchárske uchá začleňujú do sveta kulinárstva....
Slané buchtičky z kysnutého cesta bez kysnutia
Vyskúšala som znovu jeden vynikajúci recept na kysnuté buchtičky alebo pizové buchtičky bez kysnutia. Odporúčam všetkým,...
Husacie prsia so zemiakovou plnkou na špenátovom pyré
Očistené zemiaky postrúhame, vyžmýkame vodu, pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie, majorán, bezlepkovú...
Guláš možno trochu inak
Receptov na guláš existuje aspoň toľko, koľko receptov na halušky, či na kapustnicu. Robievam...
Jehněčí s pohankovým kubou a liškami – Jahňacina s pohánkou a kuriatkami
Umyté a osušené jahňacie stehno prešpikujeme slaninou a cesnakom. Mäso opečieme na masti. Vyberieme ho a v...
Kačacia pečeň s jablkami na červenom víne s karamelom
Je jablková sezóna tak prečo nie kačacie pečienky na jablkách. Naviac som jablkové kocky podliala vínom...
Domáca bagetka plnená panenkou a kapustou
Cesto: Zo zemiakov, droždia, vody, cukru, štipky soli a oleja vymiešame cesto. Necháme...