Panenka so slivkovou plnkou v slaninkovom kabátiku
Lýdia Chudivániová
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 7. marca 2019
šéfkuchárka Hotela Belassi**** v Bojniciach, 7. marca 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
2
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Šalotku nakrájame na kocky a dáme pražiť so slaninkou. Keď je zmes opražená, pridáme pokrájané sušené slivky, lyžicu slivkového lekváru a červené víno, osolíme, okoreníme a zredukujeme.
- 2
Do panenky urobíme nožom tunel po dĺžke. Naplníme slivkovou plnkou a pokrájame na hrubšie medailóniky, ktoré sprudka opečieme na panvici s olejom, vyberieme a obalíme v slaninke. Potom vložíme do pekáča a pečieme pri 180 °C 10 minút.
- 3
Zemiakové pusinky: Očistené zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Vodu zlejeme, zemiaky popučíme, pridáme maslo, mlieko a žĺtky a mixérom šľaháme asi minútu. Zmesou naplníme cukrárske vrecko a na plech vystlaný papierom na pečenie striekame pusinky, ktoré pečieme pri 170 °C 5 minút.
Tiež bravčová panenka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Súhlasím so všetkým,iba pridám..a žalúdok zostane poloprázdnych:-) dekorácia veľmi vkusná.