Bravčová

Recepty, kde je bravčová

prazdny

Panenka s pistáciovou kôrkou a vínovým rizotom

Bravčové mäso

Mäso odblaníme a pokrájame na hrubé medailóniky. Osolíme, okoreníme, potrieme olejom a poukladáme do...

prazdny

Cibuľový chlieb s pikantnými mäsovými rezančekmi

Bravčové mäso

Cibuľový chlieb: Pri príprave chleba postupujeme podľa základného receptu a pridáme doň praženú cibuľu. (Základný recept na...

prazdny

Pomaly dusené jelenie stehno

Hlavné jedlá

Na toto jedlo som sa inšpiroval receptom od varechárky @kukulienka71, uvádza ho na svojom blogu pod...

prazdny

Bravčovo-hovädzí segedínsky guláš

Hovädzie mäso

Nedeľný obed. Teraz som spojila hovädzie a bravčové mäso s kyslou kapustou so smotanou.

prazdny

Lekvárové buchty

Koláče

Buchty ľahké ako páper.

prazdny

Kuracie ragú z vykosteného stehna

Kuracie mäso

Jednoduché ragú so zeleninou teraz z vykosteného kuracieho stehna

prazdny

Zeleninou plnené pečené mini kurča

Kuracie mäso

Čo je malé je milé. Dnes som také malé mini kurča naplnila zeleninou a upiekla.

prazdny

Pečené mäso podľa Zuzany Vačkovej

Bravčové mäso

Slovenská herečka Zuzana Vačková nás pozvala do svojej kuchyne a pripravila pre nás Pečené mäsko. Pozrite...

prazdny

Obličky s hubami v lístkovom koláčiku

Bravčové mäso

Obličky rozkrojíme na polovice, ostrým špicatým nožom dobre vyčistíme a poumývame v studenej vode. Nakrájanú...

prazdny

Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom

Bravčové mäso

Cibuľu upražíme na masti, pridáme koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10...

prazdny

Bôčik s medovou kôrkou so šošovicovým šalátom

Bravčové mäso

Bravčový bôčik dobre umyjeme pod studenou vodou a osušíme, cez kožu spravíme nožom hlboké zárezy a votrieme...

prazdny

Huspenina s praženou kožou a nakladanou zeleninou

Bravčové mäso

Všetko mäso spolu s kožami dobre poumývame a očistíme od štetín, spolu s očistenou koreňovou zeleninou, ...

prazdny

Vepřové roládky a šťouchané brambory

Bravčové mäso

Brambory uvaříme v osolené vodě, vodu slijeme, brambory rozšťoucháme. Přidáme nasekanou nať jarní cibulky,...

prazdny

Líčka na tmavom pive s hrachovým pyré

Bravčové mäso

Líčka očistíme od hrubých blán a dôkladne umyjeme v studenej vode, osolíme a okoreníme z každej...

prazdny

Paštéta s oškvarkami a cibuľovo-cviklovým džemom

Bravčové mäso

Paštéta: Nakrájanú cibuľu speníme na masti, pridáme bravčové mäso, pečeň, osolíme a okoreníme, pridáme...

prazdny

Pečené pliecko so špenátom a s trhanými plackami

Bravčové mäso

Bravčové pliecko osolíme, okoreníme, obalíme nasekaným rozmarínom a uložíme na noc do chladu. Potom...

prazdny

Bravčová pečeň s cibuľovým pyré a karamelizovanými jablkami

Bravčové mäso

Zabíjačka patrí k pokladom slovenskej gastronómie. Nie je len o hodovaní, ale aj o tradíciách a osobitej atmosfére. Pri...

prazdny

Bravčové pliecko na šampiňónoch

Bravčové mäso

Dnešný nedeľný obed z bravčového pliecka. Ešte mám posledný kus domáceho mäsa, pripravila som ho...

prazdny

Hromničné kyslé zemiaky s mäsom

Bravčové mäso

Voda z kyslej kapusty dáva tomu ohromnú chuť. Prečo hromničné, lebo teraz tá voda z...

prazdny

Škvarkové pagáče

Slané chuťovky

A ďalší recept, ktorý som skúšala na škvarkové pagáče.

prazdny

Hovädzí plátok na provensalských bylinkách

Hovädzie mäso

Nedeľný obed z predného hovädzieho mäsa s provensalskými bylinkami

prazdny

Hospodský guláš

Hovädzie mäso

Názov hospodský pochádza z originál receptu na jednom českom webe. Keďže sa slovenských krčiem táto ich...

prazdny

Kanapky z krvavničky a tlačenky so slivkovým čatní

Bravčové mäso

Z opečeného chleba vykrojíme kolieska s priemerom 2–3 cm. Krvavničku nakrájame na kolieska a zľahka opečieme na masti z obidvoch strán...

prazdny

Bryndzový posúch

Večera

Keď sme už prejedení rezňov, majonézového šalátu a rôznych sladkostí, dobre padne obyčajný bryndzový posúch....

prazdny

Kapustnica s údenáčom

Večera

Netradičný, jednoduchý a chutný recept z Oravy.

prazdny

Pečené mäsko s gaštanmi, kukuricou a hruškami podľa Evy Černej

Bravčové mäso

Exmarkizáčka Eva Černá pripravila pre novú Televíziu Varecha svoj recept na pečené mäso s veľmi zaujímavými surovinami...

prazdny

Bravčový steak na prírodno

Bravčové mäso

Mäso nakrájame na plátky hrubé cca 1- 1, 5 cm. Potrieme prekrojeným cesnakom. Pokoreníme...

prazdny

Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré

Hlavné jedlá

Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu, šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené...

prazdny

Cícerové pirohy s diviačím mäsom a kôprovou omáčkou

Cestoviny

Umyté a očistené stehno z mladého diviaka vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s rozmarínom, borievkami a konfitujeme pri...