Fazuľový guláš s údeným kolenom
František Mátéffy
šéfkuchár reštaurácie Koliba, Hotel & Spa Resort Kaskady****, Sliač-Sielnica, 28. marca 2019
šéfkuchár reštaurácie Koliba, Hotel & Spa Resort Kaskady****, Sliač-Sielnica, 28. marca 2019
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
150 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Údené koleno uvaríme vo vode s bobkovým listom, celým čiernym a novým korením, cibuľou a so štipkou soli. Varíme ho asi hodinu, aby sa mäso nerozpadávalo a dalo sa krájať. Vývar z neho scedíme a odložíme.
- 2
Fazuľu cez noc namočíme. Na bravčovej masti opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak, čili papričku. Pridáme soľ, korenie, červenú papriku, lúpané paradajky (alebo pretlak) a zalejeme vývarom z kolena. Pridáme fazuľu a varíme.
- 3
Mäso z kolena nakrájame na kocky a pridáme do vriacej fazule (môžeme pridať aj nakrájanú kožu). Keď sú mäso i fazuľa uvarené, pridáme pretlačený cesnak a majorán. Podávame s chlebom.
Tiež fazuľový guláš:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jen foto kulhá. Je to jako v tom vtipu. Potkají se dva kamarádi. Byl jsem u holiče. Nepovídej! Kolik jsi platil? 12,50 Kč. Tolik? Ano, 2,50 za stříhání a 10,-Kč za hledání.
Čo by si chcela za 15€ v takej 4- hviezdičkovej reštauracii? Musia z niečoho žiť :-)