Fazuľový guláš
Fazuľový guláš

Fazuľový guláš s údeným kolenom

František Mátéffy
šéfkuchár reštaurácie Koliba, Hotel & Spa Resort Kaskady****, Sliač-Sielnica, 28. marca 2019
Fazuľový guláš s údeným kolenom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
150 minút
príprava

Suroviny

1 ks (1–1,5 kg)
100–150 g
400 g veľká strakatá
200 g
250 g
1 hlavička
1 ks




Postup

  1. 1

    Údené koleno uvaríme vo vode s bobkovým listom, celým čiernym a novým korením, cibuľou a so štipkou soli. Varíme ho asi hodinu, aby sa mäso nerozpadávalo a dalo sa krájať. Vývar z neho scedíme a odložíme.

  2. 2

    Fazuľu cez noc namočíme. Na bravčovej masti opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak, čili papričku. Pridáme soľ, korenie, červenú papriku, lúpané paradajky (alebo pretlak) a zalejeme vývarom z kolena. Pridáme fazuľu a varíme.

  3. 3

    Mäso z kolena nakrájame na kocky a pridáme do vriacej fazule (môžeme pridať aj nakrájanú kožu). Keď sú mäso i fazuľa uvarené, pridáme pretlačený cesnak a majorán. Podávame s chlebom.

Diskusia k receptu

haji
Kolenománie, kam oko dohlédne.
Jen foto kulhá. Je to jako v tom vtipu. Potkají se dva kamarádi. Byl jsem u holiče. Nepovídej! Kolik jsi platil? 12,50 Kč. Tolik? Ano, 2,50 za stříhání a 10,-Kč za hledání.
1x kvakac
kvakac
Treba sa dosýtiť chlebom, kto to kedy videl jesť bez chleba. Toho je tam dosť.