Fazuľový guláš s údeným kolenom

František Mátéffy
šéfkuchár reštaurácie Koliba, Hotel & Spa Resort Kaskady****, Sliač-Sielnica, 28. marca 2019 13:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Fazuľový guláš s údeným kolenomFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
150 min
príprava

Suroviny

TIP: Sledujte Varecha.sk na YouTube www.youtube.com/varechaTV

Postup prípravy

  1. 1

    Údené koleno uvaríme vo vode s bobkovým listom, celým čiernym a novým korením, cibuľou a so štipkou soli. Varíme ho asi hodinu, aby sa mäso nerozpadávalo a dalo sa krájať. Vývar z neho scedíme a odložíme.

  2. 2

    Fazuľu cez noc namočíme. Na bravčovej masti opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak, čili papričku. Pridáme soľ, korenie, červenú papriku, lúpané paradajky (alebo pretlak) a zalejeme vývarom z kolena. Pridáme fazuľu a varíme.

  3. 3

    Mäso z kolena nakrájame na kocky a pridáme do vriacej fazule (môžeme pridať aj nakrájanú kožu). Keď sú mäso i fazuľa uvarené, pridáme pretlačený cesnak a majorán. Podávame s chlebom.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist