Fazuľový guláš s údeným kolenom
František Mátéffy
šéfkuchár reštaurácie Koliba, Hotel & Spa Resort Kaskady****, Sliač-Sielnica, 28. marca 2019
šéfkuchár reštaurácie Koliba, Hotel & Spa Resort Kaskady****, Sliač-Sielnica, 28. marca 2019

Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
150 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 ks (1–1,5 kg) |
|
100–150 g |
|
400 g veľká strakatá |
|
200 g |
|
250 g |
|
1 hlavička |
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Údené koleno uvaríme vo vode s bobkovým listom, celým čiernym a novým korením, cibuľou a so štipkou soli. Varíme ho asi hodinu, aby sa mäso nerozpadávalo a dalo sa krájať. Vývar z neho scedíme a odložíme.
- 2
Fazuľu cez noc namočíme. Na bravčovej masti opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak, čili papričku. Pridáme soľ, korenie, červenú papriku, lúpané paradajky (alebo pretlak) a zalejeme vývarom z kolena. Pridáme fazuľu a varíme.
- 3
Mäso z kolena nakrájame na kocky a pridáme do vriacej fazule (môžeme pridať aj nakrájanú kožu). Keď sú mäso i fazuľa uvarené, pridáme pretlačený cesnak a majorán. Podávame s chlebom.
Tiež fazuľový guláš:
Ďalšie recepty:
- 2
Čo by si chcela za 15€ v takej 4- hviezdičkovej reštauracii? Musia z niečoho žiť :-)