Muflónie plece v pomalom hrnci fotorecept
Tento recept pridávam ak niekto nevie čo s muflónom. Predlohou mi bol recept od @Kimla a niečo mi poradil svokor.
porcií
príprava
na 90 - 100 °C
Suroviny
1300 g |
|
7 strúčikov |
|
200 g |
|
150 g |
|
250 g (2 ks) čerstvá |
|
100 g prerastená |
|
200 ml |
|
300 ml |
|
1 kopcovitá PL |
|
Koreniny: | |
6 ks |
|
3 ks |
|
1 ks ( podľa chuti) |
|
4 ks |
|
2 cm |
|
|
|
Ešte: | |
1 ks (nemusí byť) |
|
2 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Plece bolo na dva kusy v balíčku. Už pekne očistené. Mäso osolíme.
-
2
Do stredu dáme klobásu (nie je povinná) a mäso previažeme, lepšie sa potom s ním robí.
-
3
Do hrnca s pevným dnom dáme masť zohriať a pridáme na drobno pokrájané hrušky (asi 1 cm) bez šupky. Potom opečieme zo všetkých strán mäso. Mäso vyberieme a dáme do pomalého hrnca, kde sme dali vývar a zapli ho vopred.
-
4
Vo výpeku riadne opečieme cibuľu a slaninu. Postupne pridáme hríby, cesnak, klinčeky a škoricu. Hríby pokrájame a cesnak len očistíme a necháme cele strúčiky. Musíme všetko pridávať, tak aby sa to stále smažilo.
-
5
Napokon pridáme paradajkový pretlak. Necháme ho dobre rozpustiť. Na záver podlejeme vínom. Povaríme asi päť minút.
-
6
A všetko nalejeme do pomalého hrnca, ktorý nastavíme na 6 hodín na Low. Trochu osolíme a necháme na pokoji. Ideme kosiť trávu, alebo na pivo. Treba nejakú činnosť si nájsť, aby sme nevŕtali zbytočne do hrnca. Pred koncom varenia si pripravíme nejakú prílohu k tomu. Ja som urobil zemiakovú kašu s brusnicami. Tie kašu viac doladia k divine.
-
7
Po tej dobe mäso vyberieme pokrájame na plátky a omáčku si ešte povaríme na nami požadovanú hustotu.
-
8
Na taniere si nakladáme podľa seba túto dobrotu. Ja som pridal ešte brusnicový kompót. No čo na zaver - dobre to @Kimlo vymyslel vďaka za nápad.
Robím to takto: po uvarení v pomalom hrnci (bez smotany) to prelejem do normálneho hrnca a dám na sporák a privediem do varu. V smotane na slahanie 30% dobre rozmiesam asi 2 PL hladkej muky a vylejem do gulášu, potom pomaly varím asi 30 minút. Viem že je to zahusťovanie tzv. lepom ale inak som segedín zahusťovať nevidel, dokonca ani od šéfkuchárov.