Dusené muflonie mäso
Dusené muflonie mäso

Muflónie plece v pomalom hrnci fotorecept

kvakac - fotkakvakac, 9. marca 2019
Muflónie plece v pomalom hrnci (fotorecept)
Foto: kvakac

Tento recept pridávam ak niekto nevie čo s muflónom. Predlohou mi bol recept od @Kimla a niečo mi poradil svokor.

10
porcií
35 minút
príprava
360 minút
na 90 - 100 °C

Suroviny

1300 g
7 strúčikov
200 g
150 g
250 g (2 ks) čerstvá
100 g prerastená
200 ml
300 ml
1 kopcovitá PL
Koreniny:
6 ks
3 ks
1 ks ( podľa chuti)
4 ks
2 cm
Ešte:
1 ks (nemusí byť)
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Plece bolo na dva kusy v balíčku. Už pekne očistené. Mäso osolíme.

    Muflónie plece v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do stredu dáme klobásu (nie je povinná) a mäso previažeme, lepšie sa potom s ním robí.

    Muflónie plece v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do hrnca s pevným dnom dáme masť zohriať a pridáme na drobno pokrájané hrušky (asi 1 cm) bez šupky. Potom opečieme zo všetkých strán mäso. Mäso vyberieme a dáme do pomalého hrnca, kde sme dali vývar a zapli ho vopred.

    Muflónie plece v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vo výpeku riadne opečieme cibuľu a slaninu. Postupne pridáme hríby, cesnak, klinčeky a škoricu. Hríby pokrájame a cesnak len očistíme a necháme cele strúčiky. Musíme všetko pridávať, tak aby sa to stále smažilo.

    Muflónie plece v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Napokon pridáme paradajkový pretlak. Necháme ho dobre rozpustiť. Na záver podlejeme vínom. Povaríme asi päť minút.

    Muflónie plece v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A všetko nalejeme do pomalého hrnca, ktorý nastavíme na 6 hodín na Low. Trochu osolíme a necháme na pokoji. Ideme kosiť trávu, alebo na pivo. Treba nejakú činnosť si nájsť, aby sme nevŕtali zbytočne do hrnca. Pred koncom varenia si pripravíme nejakú prílohu k tomu. Ja som urobil zemiakovú kašu s brusnicami. Tie kašu viac doladia k divine.

    Muflónie plece v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po tej dobe mäso vyberieme pokrájame na plátky a omáčku si ešte povaríme na nami požadovanú hustotu.

    Muflónie plece v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na taniere si nakladáme podľa seba túto dobrotu. Ja som pridal ešte brusnicový kompót. No čo na zaver - dobre to @Kimlo vymyslel vďaka za nápad.

    Muflónie plece v pomalom hrnci (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
@Kimlo (10.3.2019 08:18)

Vďaka za koment. To by ma zaujímalo a ako tu smotanu tam dávaš a čí sa nezrazí. Hoď to na net. To musí byť tiež dobrota. Ja mám pekné údené kolena , tak by som to skúsil.
@Mraveci (10.3.2019 07:30)

Vďaka za koment. Topoľčianky Š.L. predávajú karpatskú divinu rôznu a dávajú ju do poľovných obchodov. Treba skúsiť na nete môžno bude tiež na blízku.
@Kvakac (10.3.2019 11:10)
Robím to takto: po uvarení v pomalom hrnci (bez smotany) to prelejem do normálneho hrnca a dám na sporák a privediem do varu. V smotane na slahanie 30% dobre rozmiesam asi 2 PL hladkej muky a vylejem do gulášu, potom pomaly varím asi 30 minút. Viem že je to zahusťovanie tzv. lepom ale inak som segedín zahusťovať nevidel, dokonca ani od šéfkuchárov.



@Kimlo (10.3.2019 13:58)
Krása! Záklechtka /lep/, není sprosté slovo. Jen nepasuje do módních trendů v kuchyni. Nic víc a nic míň. Když se provaří, jak má /těch 30 minut/, není co řešit. S chutí bych si tvůj segoš dala!
@Kvakac (10.3.2019 11:10)

Ak sa bojis, ze sa smotana zrazi, odober do misky, alebo salky zo dve naberacky horucej stavy z masa a v nej rozmiesaj smotanu, ja to robim takou pruzinou, ked to potom vyrutis do horuceho jedla, nedostane smotana teplotny sok a nezrazi sa.
@Afataga (10.3.2019 15:40)

Vďaka za radu skúsim to tak. Veď som to už kdesi počul, ale hlava moja deravá to vyfúkla von. Tú pružinu mám aj ja. Potom dám vedieť.

Pridaj komentár k receptu: