Lekvárové buchty fotorecept
Buchty ľahké ako páper.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 200 g |
|
|
|
|
| 200 ml vlažné |
|
| 42 g |
|
| 80 g |
|
| 100 g |
|
| 3 |
|
| z 1 ks |
|
| na špic noža |
|
| 1 PL |
|
| 250 ml |
|
| Na potretie: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv som si pripravila kvások - z vlažného mlieka som odobrala, rozmrvila som droždie, pridala cukor a nechala na teplom mieste vykysnúť.
-
2
Múky som preosiala, pridala soľ, cukor, žĺtky, masť, strúhanú citrónovú kôru, rum a pridala som vykysnutý kvások.
-
3
Cesto som zmiešala a vložila do robota vymiesiť.
-
4
Vymiesené cesto som preložila do misy, posypala múkou a nechala na teplom mieste vykysnúť 45 minút.
-
5
Vykysnuté cesto som vyložila na pracovnú dosku...
-
6
...rozvaľkala
-
7
...nakrájala na kocky
-
8
...položila lekvár.
-
9
Všetky rohy som spojila, vytvorila batôžtek
-
10
...a obrátila.
-
11
Plech som vystlala papierom na pečenie a buchty som z boku natrela roztopenou masťou a ukladala vedľa seba. Žĺtok som zmiešala s kvapkou oleja, buchty som natrela a nechala podkysnúť 20 minút.
-
12
Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekli sa 20 minút. Upečené som nechala chladiť na mriežke.
-
13
Potom som ich vybrala z plechu aj s papierom a nechala ešte chvíľku chladiť.
-
14
Prajem vám dobrú chuť.









Aj ja bych dala testovací vzorečky s chutí! Musí být výborné, tvoje buchty, milá Izi, hmm