Bravčový kotlíkový guláš
Bravčový kotlíkový guláš

Guláš na ohni fotorecept

pavoltoogood - fotkapavoltoogood, 20. mája 2019

Výborný guláš pripravený na ohni vo vysokej panvici.

10
porcií
30 minút
príprava
90 minút
na 100 °C

Suroviny

2 kg ( orez a pliecko)
1 kg
100 g
1 kg
1 kg čerstvá
50 g
20 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na masti popražíme pokrájanú cibuľu.

    Guláš na ohni (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď je cibuľa dozlatista, pridáme mäso, ktoré opečieme, kým sa zatiahne.

    Guláš na ohni (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme mletú papriku a mleté čierne korenie.

    Guláš na ohni (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Premiešame a pridáme nakrájané paradajky a papriku. Podlejeme vodou, dochutíme soľou a korením na guláš.

    Guláš na ohni (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dusíme, kým mäso nebude mäkké. A podávame s čerstvým chlebom.

    Guláš na ohni (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Určite chutné, ja takto robím vlastne bravčový perkelt, s tymi surovinami, guláš trocha ináč, ale dobré je dobré vždy, aj toto tvoje....
Ako už povedal Chrobák predo mnou, je to síce výborný, ale predsa len perkelt. A perkeltom to zostane, s cesnakom, aj bez cesnaku. V guláši je cesnak dobrovoľný, netreba ho tam. Na rozdiel od hovädzieho či diviny namiesto bravča....Rovnako do guláša netreba majorán a ani kmín. Komu to chutí s týmito koreninami, to je jeho vec...A nezahusťujte to prepánajána múkou, to je vražda dobrého jedla...
@Hannes (20.5.2019 21:27)
Nerozumiem preco by to mal byt perkelt? Aj u nas sa varia dva druhy gulasa jeden zimny a ked je vela zeleniny- letny, prida sa paprika, paradajky, mrkva.
@Chrobaktruhlik (20.5.2019 19:10)
Odporúčam kúpiť , alebo skôr zohnať, knihu autora Alexandra Žurmana „Guláše a ich príbuzní , 1 + 180 receptov “ aby si si rozšíril obzor a dozvedel sa čo všetko je guláš a mimo iného aj to že do väčšiny z nich cesnak nedávajú.
@Afataga (21.5.2019 14:18)
Gulášové koření - směs - je taková zkratka. Časem se kuchař propracuje k jednodruhovému koření - to je cesta, ke které autor pomalu směřuje.

Pridaj komentár k receptu: