Guláš na ohni fotorecept
Foto: pavoltoogood
Výborný guláš pripravený na ohni vo vysokej panvici.
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
90 minút
na 100 °C
na 100 °C
Postup
-
1
Na masti popražíme pokrájanú cibuľu.
-
2
Keď je cibuľa dozlatista, pridáme mäso, ktoré opečieme, kým sa zatiahne.
-
3
Pridáme mletú papriku a mleté čierne korenie.
-
4
Premiešame a pridáme nakrájané paradajky a papriku. Podlejeme vodou, dochutíme soľou a korením na guláš.
-
5
Dusíme, kým mäso nebude mäkké. A podávame s čerstvým chlebom.
Ak dobre vidím, tak tam je aj pomocník, to sa Ti potom varí :-)
Nerozumiem preco by to mal byt perkelt? Aj u nas sa varia dva druhy gulasa jeden zimny a ked je vela zeleniny- letny, prida sa paprika, paradajky, mrkva.
Odporúčam kúpiť , alebo skôr zohnať, knihu autora Alexandra Žurmana „Guláše a ich príbuzní , 1 + 180 receptov “ aby si si rozšíril obzor a dozvedel sa čo všetko je guláš a mimo iného aj to že do väčšiny z nich cesnak nedávajú.
Gulášové koření - směs - je taková zkratka. Časem se kuchař propracuje k jednodruhovému koření - to je cesta, ke které autor pomalu směřuje.