Hovädzí plátok na škorici s farebnou zeleninou fotorecept
Foto: izabella929
Náš nedeľný obed dnes z hovädzieho pliecka ochuteného škoricou, klinčekmi a farebnou zeleninou.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
450 g |
|
1 PL |
|
2 ks |
|
200 ml |
|
350 ml |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
5 ks |
|
4 ks |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
2 ks |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Hovädzie mäso som umyla, osušila.
-
2
Trošku som ho naklepala.
-
3
Bravčovú masť som nechala roztopiť a rozohriať.
-
4
Plátky mäsa som sprudka opiekla z oboch strán a potom mäso vyložila na misu.
-
5
Do výpeku som nakrájala 2 červené cibule a opiekla.
-
6
Pridala som troška mletej papriky a podliala vývarom.
-
7
Vložila som mäso, osolila, pridala bobkové listy, nové korenie, klinčeky, drvené chilli a varila, počas varenia som podliala vývarom.
-
8
Keď bolo mäso mäkké, pridala som škoricu...
-
9
...hrozienka a na slabom plameni chvíľku nechala prejsť varom.
-
10
Napokon som pridala farebnú sterilizovanú zeleninu a už iba spolu premiešala, lebo zelenina je mäkká netreba ju variť.
-
11
Podávala som s ryžou a hruškovým kompótom. Sirôtky, ktoré som použila na zdobenie sú jedlé. Prajem vám dobrú chuť
-
12
Na sporáku sa mi varil hovädzí vývar z kostí. Opäť mám domáce hovädzie mäso od susedkinho otecka.
-
13
Hovädzí vývar z kostí.
-
14
Sterilizovaná zelenina a škorica.
Aké je to mäso vyzreté?
Mne sa recept páči. Dovolím si ho uložiť a navariť podľa neho budúci týždeň.
vyzrete alebo odlezane.cerstve hov.mäso je zlé.
www.aktuality.sk/clanok/538650/prilis-cerstve-maso-sluzi...
Verím, že aj Ihnačák tu má všetko odležené.
Nevím proč, ale myslím si, že u Izi hledáš blechy. A rád.
dakujem za vysvetlenie.