Slaninovo-cibuľový podplamenník
Michal Lukačovič a Filip Bukový
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 9. júla 2019
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 9. júla 2019
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
12-15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Z múky, vody, droždia, zo soli, z cukru a masti vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť.
- 2
Cibuľu aj slaninu nakrájame na prúžky a orestujeme.
- 3
Vykysnuté cesto roztiahneme na vymastený plech, potrieme smotanou zmiešanou s cesnakom, rozsypeme slaninu s cibuľou a pečieme pri 180 °C asi 12–15 minút. Nakoniec posypeme mletou paprikou.
Tiež cibuľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
to je skaramelizovana.....