Cibuľový koláč
Cibuľový koláč

Slaninovo-cibuľový podplamenník

Michal Lukačovič a Filip Bukový
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 9. júla 2019
Slaninovo-cibuľový podplamenník
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
30 minút
príprava
12-15 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
260 ml
1/2 kocky
200 g
štipka
300 g
300 g
250 ml
3 strúčiky
štipka




Postup

  1. 1

    Z múky, vody, droždia, zo soli, z cukru a masti vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť.

  2. 2

    Cibuľu aj slaninu nakrájame na prúžky a orestujeme.

  3. 3

    Vykysnuté cesto roztiahneme na vymastený plech, potrieme smotanou zmiešanou s cesnakom, rozsypeme slaninu s cibuľou a pečieme pri 180 °C asi 12–15 minút. Nakoniec posypeme mletou paprikou.

Diskusia k receptu

evusik
vyzerá krásne, ale vážne ide do cesta 200g masti? myslím, že by to nikdy nevykyslo
1x drajan
evanaaa
Môže byť dobrý, ale zdá sa trochu viac prihorená tá cibuľka....
chorvatka
Ulahcite si pracu, dajte tam, ako ja, pokrajanu jarnu cibulku, ktoru netreba restovat; velmi chutné, uvidite. Ak tu slaninku nakrajate na velmi tenko, ani tu netreba restovat.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia