Slaninovo-cibuľový podplamenník
Michal Lukačovič a Filip Bukový
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 9. júla 2019
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 9. júla 2019

Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
12-15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
260 ml |
|
1/2 kocky |
|
200 g |
|
štipka |
|
|
|
300 g |
|
300 g |
|
250 ml |
|
3 strúčiky |
|
štipka |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z múky, vody, droždia, zo soli, z cukru a masti vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť.
- 2
Cibuľu aj slaninu nakrájame na prúžky a orestujeme.
- 3
Vykysnuté cesto roztiahneme na vymastený plech, potrieme smotanou zmiešanou s cesnakom, rozsypeme slaninu s cibuľou a pečieme pri 180 °C asi 12–15 minút. Nakoniec posypeme mletou paprikou.
Tiež cibuľový koláč:
Ďalšie recepty:
- 2
to je skaramelizovana.....