Slaninovo-cibuľový podplamenník

Michal Lukačovič a Filip Bukový
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 9. júla 2019 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Slaninovo-cibuľový podplamenníkFoto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
30 min
príprava
12-15 min
na 180 °C

Suroviny

500 g
260 ml
1/2 kocky
200 g
štipka
300 g
300 g
250 ml
3 strúčiky
štipka
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Z múky, vody, droždia, zo soli, z cukru a masti vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť.

  2. 2

    Cibuľu aj slaninu nakrájame na prúžky a orestujeme.

  3. 3

    Vykysnuté cesto roztiahneme na vymastený plech, potrieme smotanou zmiešanou s cesnakom, rozsypeme slaninu s cibuľou a pečieme pri 180 °C asi 12–15 minút. Nakoniec posypeme mletou paprikou.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist