Cibuľový koláč
Cibuľový koláč

Slaninovo-cibuľový podplamenník

Michal Lukačovič a Filip Bukový
z Wellness hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 9. júla 2019
Slaninovo-cibuľový podplamenník
Foto: Pravda - Ivan Majerský
5
porcií
30 minút
príprava
12-15 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
260 ml
1/2 kocky
200 g
štipka
300 g
300 g
250 ml
3 strúčiky
štipka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky, vody, droždia, zo soli, z cukru a masti vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme vykysnúť.

  2. 2

    Cibuľu aj slaninu nakrájame na prúžky a orestujeme.

  3. 3

    Vykysnuté cesto roztiahneme na vymastený plech, potrieme smotanou zmiešanou s cesnakom, rozsypeme slaninu s cibuľou a pečieme pri 180 °C asi 12–15 minút. Nakoniec posypeme mletou paprikou.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Ulahcite si pracu, dajte tam, ako ja, pokrajanu jarnu cibulku, ktoru netreba restovat; velmi chutné, uvidite. Ak tu slaninku nakrajate na velmi tenko, ani tu netreba restovat.

Pridaj komentár k receptu: