![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Oščadnicky polesník s omáčkou
Tento recept je trošku náročný na čas, aby všetko bolo teplé na tanieri, ale stojí...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kyslá čínska polievka s vajcovou závarkou a s tofu
Táto polievka nie je tradičná čínska ostrokyslá polievka, ale je tiež veľmi chutná. Originál mnou...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Granadírsky pochod
Dnešný obedík:))... cestoviny možte samozrejme aj kupiť no domáce nenahradí nič:-*
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sivoň americký na sardelách s kaparami
Recept som získala z Rakúska, chuť ma úplne očarila. Týmto spôsobom si môžte pripraviť akúkoľvek...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Perky
:)... tradičné slovenské:)))..... perky syrové, makové, lekvárove:D:D..... a moje dnešné:-*
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Moje bolognese
Určite málokto nepozná taliansku kuchyňu. Neuveriteľné, koľko vyhlásených a svetovo známych dobrôt sa spája s...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kokosové kolieska
Tento druh kokosových koliesok som piekla prvý krát. Po minulé roky som ich piekla vždy v kakaovom...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené bravčové mäsko na horčici so smotanovými zemiakmi
Nedávno som listovala v mojom prvom kuchárskom zošite, ktorý som si kedysi tvorila spolu s mamou......
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Mlynčekové tyčinky orechové
Tento recept mám od mojej švagrinky. Pečiem podľa neho už roky. Tieto strojčekové tyčinky robievam...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bratislavské pajgle
U nás doma nikdy nesmeli chýbať na vianočnom stole. Hoci som ich popichala vidličkou , ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ľadovky
Pod takýmto názvom mám tieto plnené medové kolieska. Nepatria medzi naše tradičné vianočné pečivo, ale...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hvězdičky s kokosem a cukrovo-citronovou polevou
Určitě už mnohé z vás pečete, tak snad se vám bude hodit jednoduchý recept na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kysucké kapustníky
Tento recept som získala pri návšteve skanzenu Kysuckej dediny v Novej Bystrici - Vychylovke na akcii Kuchyňa...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šachovnicové keksíky
Su to keksiky ktore by som urcite nerobila kazdy tyzden. Je s tym dost roboty a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Snehové gule
Dostala som od bývalej kolegyne tento recept tak som musela hneď skúšať. Možno ste sa už...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rozkrájaný závin
Trocha podobný recept môjmu predchádzajúcemu, karamelové salko a úžasná poleva z javorového sirupu, masla a škorice, ktorú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kysnuté muffiny s tvarohom a karamelovým salkom
Improvizácia s náplňou kysnutého cesta...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hovädzie akože – mandle - s ryžou
Slovo robí chlapa a platí to aj pre kráľa! Sľúbil som Vám tento rcp, tak nech...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paradajková kapusta zahustená sladkým zemiakom
Batáty (kumarasy) majú veľké hľuzy a chutia sladkasto. Vo svojej kuchyni ich úspešne využívam už šiesty...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dvojfarebný pletenec
Cesto je vlastne vianočkové. Chcela som aby sa skôr upieklo, tak som zvolila túto variantu a splietla...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Obrátený jablkový koláč - Tarte Tatin
Rýchly koláč - pochádza z Francúzska. Cesto sa dá nahradiť aj lístkovým cestom.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jablková zimná šarlota
Sama doma, chuť na sladke, na stole posledne dve jablká, čo už majú svoju...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sudová kvasená kapusta z Liptova
Na spodok suda uložíme kapustné listy, pridáme pár kúskov chrenu, strapec hrozna, kôrku z...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Segedínsky guláš
Na prípravu som použila kyslú kapustu zo súdka, natlačenú spolu s cviklou, jablkami, cibuľou,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Belgický Waterzooi
Belgické jedlo waterzooi (po flámsky vriaca voda) pochádza z Gentu a jeho základ tvorí kuracie mäso alebo...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zelenogaštanové rizoto Carnestolendas de Castaňo
Gaštany sa ešte nájdu, možno kde-tu aj zabudnutá zelená rajčina v skleníku, či taká, ...