Foto: vlarora
Dnes ma spontánne napadlo urobiť túto polievočku deťom. Hoci som nemala všetky pôvodné suroviny, nakoniec to dopadlo na výbornú. Zo zásady polievky múkou nezahusťujem Zobraziť celý popisDnes ma spontánne napadlo urobiť túto polievočku deťom. Hoci som nemala všetky pôvodné suroviny, nakoniec to dopadlo na výbornú. Zo zásady polievky múkou nezahusťujem a táto je výživná, chutná a zdravá.
príprava
Postup
-
1
Fazuľu vopred namočenú dám do hrnca. Ja používam tlakový hrniec, tak ju namáčať nemusím. Pridám všetku zeleninu, prelisovaný cesnak, zalejem vodou, pridám pretlak, resp. ja používam paradajky v konzerve, tie som dnes nemala, tak som si sparila paradajky, ošúpala a pridala namiesto pretlaku.
- 2
Ovegetím, osolím, okorením, pridám bobkový list a kocku bujónu a aj worchester alebo iné polievkové korenie. V tlakovom hrnci som polievočku varila cca 45minút.
- 3
Robím aj variant na kyslo. Vtedy polievku varím v hrnci, odstavím z ohňa, pridám 3 PL octu, 1 KL cukru a smotanu na šľahanie. Povarím 5 minút a dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
U nas v rodine takisto nezahustujeme taketo polievocky.