Orechovo-slivkový kysnutý koláč (fotorecet)

stacy77777 - fotkastacy77777, 28. novembra 2013

....aby bola trocha zmena...

60
porcií
90 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1 kg
100 g
100 g
50 g
100 g
1 ČL
1 PL
125 g
4 PL
1 ČL
3 ks
1 kocka
500 ml
Náplň:
2 ks (po 700ml)
Na potretie:
100 ml
1 PL
2 PL
0,5 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z trošky cukru,droždia a mlieka necháme vzísť kvások, vlejeme do misy s ostatnými surovinami, zamiesime cesto. Necháme vykysnúť.

    Orechovo-slivkový kysnutý koláč (fotorecet) - obrázok 1
  2. 2

    Vykysnuté cesto vyklopíme, vyvaľkáme, rozkrájame a plníme zaváranými rozpolenými slivkami. Zatočíme, ako klasické buchty.

    Orechovo-slivkový kysnutý koláč (fotorecet) - obrázok 2
  3. 3

    Roztopíme si maslo,pridáme med,javorový sirup a škoricu. Každú buchtičku zľahka namočíme z jednej strany, z tej, ktorú budeme ku sebe prikladať.

    Orechovo-slivkový kysnutý koláč (fotorecet) - obrázok 3
  4. 4

    Poukladáme do okrúhlej, vymastenej a múkou vysypanej formy,jednu som použila tortovú, jeden klasický široký kastról s priemerom 30cm.

    Orechovo-slivkový kysnutý koláč (fotorecet) - obrázok 4
  5. 5

    Necháme ešte zo 20 minút nakysnúť. Pečieme na 180°C približne 35-40 minút,podľa rúry.Pred úplnym dopečením som na 5-6minút prikryla vrch alobalom,aby sa prepiekol koláč riadne vo vnútri. Ešte horúce potrieme zvyškom roztopeného masla s medom,škoricou a javorovým sirupom.

    Orechovo-slivkový kysnutý koláč (fotorecet) - obrázok 5
  6. 6

    Z uvedenej dávky vyšli 2 tákéto veľké koláče, z trošky cesta som urobila ešte 10ks muffin,plnenými horkou čokoládou.

  7. 7

    Dobrú chuť :-)

    Orechovo-slivkový kysnutý koláč (fotorecet) - obrázok 7

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
no ako som stará, orechy do kysnutého som ešte nedávala, tu sa fakt na tejto vareche človek toho naučí, páčia sa mi @stacy , uložím a na toto ozaj nezabudnem, že vyskúšať musím, 5 *

Pridaj komentár k receptu: