Foto: izabella929
Nie často sa dostanem ku kvalitnej hovädzine..teraz som dostala úplne kvalitnú, urobila z nej aj veľmi chutný obed..
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
hovädzie mäso somm umyla a osušila...
-
2
pripravila som si plnku...pokrájala som šunku na kocky, ošúpala cibuľu,...na rajničku som dala pol lyžice masti, rozohriala a pokrájala do nej cibuľu...pridala som šunku, hrášok , pokrájanú kápiu, osolila, okorenila a orestovala, pridala 2 vajcia a nechala praženicou spojiť plnku...dala vychladiť...
-
3
urobila som do mäsa otvor a naplnila plnkou...otvor som zašila niťou, aby sa počas dusenia neotvorila..
-
4
na rozpálenej masti som opiekla mäso zo všetkých strán..
-
5
do rajnice som vyliala výpek, nakrájala do neho cibuľu, orestovala, pridala červenú papriku a podliala vodou...vložila som do nej pripravenú mäso a dusila do mäkka..občas podliala vodou..
-
6
keď bola pečienka hotová, vybrala som ju z rajnice a šťavu som zaprášila múkou a zvarila, vložila mäso a spolu podusila ešte chvíľku a dochutila...
-
7
kým sa mäso dusilo, ppripravila som si ryžu a ostatné suroviny ...uložila na tanier, ozdobila vareným vajcom, hráškom a kápiou...prajem dobrú chuť...
vajce a ryza?
Prepáč, @izabella929 , k tvojmu receptu len toľko, že je v ňom tvoja práca a trpezlivosť, to plnenie asi nie je jednoduché a ty sa so všetkým tak pekne pohráš.....a k tej spomínanej podbrušine, to máš na mysli hovädziu slabinku? Lebo ak ano, tak je môj obdiv k tebe ešte väčší, ja som teraz z nej robila guláš, a neviem si predstaviť, že by som do nej robila ešte otvor, ovšem, ak je to ono. Ale zošívať pečeň, to už treba ozaj šikovnosti viac ako dosť, nedalo by sa zviazať niťou?