Foto: izabella929
Krásnu úrody mrkvy, ktorá sa mi nemestila do keramického súdka mi začali navštevovať myšky nezbedníčky..keby ju ničili po jednom, ale pozakúsajú do každej, čo Zobraziť celý popisKrásnu úrody mrkvy, ktorá sa mi nemestila do keramického súdka mi začali navštevovať myšky nezbedníčky..keby ju ničili po jednom, ale pozakúsajú do každej, čo im je v ceste v bedničke...musela som ju pozbierať , použiť , aby nezačala hniť...robievam tento perkelt vždy, ked´ je dobrá úroda mrky a zeleru..tentoraz som namiesto zeleru použila do perkeltu červené víno..ale môžer byť so zelerom bez vína..
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Doniesla som si mrkvu z pivnice...
-
2
očistila, vykrojila obhryzené miesta...umyla poriadne ...
-
3
pokrájala som ju na kocky...ošúpala cibuľu a pripravila domáci paradajkový pretlak..v prípade, že použijete aj zeler, tiež ho treba pokrájať na kockY...
-
4
do rajničky som dala rozohriať trošku oleja a pridala som pokrájanú cibuľu, ktorú som osm ahla...
-
5
pridala som k nej pokrájanú mrkvu...
-
6
posypala červenou mletou paprikou a podliala červeným vínom...osolila a varila občasným podlievaním vína a miešaním..potom som ešte pridala aj paradajkový pretlak..
-
7
keď bola mrkva hotová/ ja ju robím na polomäkko/ pridala som k nej vo vode rozmiešaný kukuričný škrob...a nechala na malom plameni prejsť varom...dochutila...hotový perkelt..
-
8
ako prílohu robím k nej zemiakové pyré...a ako oblohu som dnes zvolila sterilizované uhorky ošúpané a pokrájané a tenké rezančeky..veľmi chutné jedlo...dobrú chuť..
P.S.: Pre zlepšenie trávenia pijem pivo, pri nechutenstve - pijem biele víno, pri nízkom tlaku – červené, pri zvýšenom - koňak, pri angíne - vodku. - A vodu ? - Tak takú chorobu som ešte nemal ….... -:))) (To je pozn. hlavne pre tých, ktorí perkelt "môžu" iba mäsový!!! -:)))