Foto: tanulienka
Tento recept mám od svojej drahej svokry, raz som túto knedľu vyskúšala a už inú ani nerobím :) Hodí sa k pečenej kačičke, segedínskemu Zobraziť celý popisTento recept mám od svojej drahej svokry, raz som túto knedľu vyskúšala a už inú ani nerobím :) Hodí sa k pečenej kačičke, segedínskemu gulášu aj sviečkovej na smotane.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do väčšieho hrnca si dáme zohrievať vodu, osolíme.
- 2
Rožky si nakrájame na 1x1 cm kocky približne. Komu sa ako podarí.
- 3
Do väčšej misy preosejeme múku, pridáme PDP, soľ, vajce, mlieko a petržlenovú vňať (kto nechce alebo nemá, nemusí ju dať). Všetko dobre vareškou rozmiešame - vznikne nám konzistencia ako na halušky, ak je cesto tuhé, pridáme viac mlieka.
- 4
Do cesta pridáme nakrájané rožky, dobre ich obalíme cestom. Rozdelíme hmotu na 2 časti. Ruky si namočíme do studenej vody, aby sa cesto nelepilo a vyformujeme dve podlhovasté knedle. Vložíme ich do vriacej vody a varíme.
- 5
Asi v polovici času varenia knedle obrátime vo vode. Keď sú uvarené, vyberieme ich na tanier a popicháme ihlou. Vrch potrieme plátkom masla, aby sa nám nespravila tvrdá kôra.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@hubata aj ja niekedy beham po lese :-)
Máš peknú knedľu a dobrú svokru...!!!