Dlabaná torta

hanina - bez fotkyhanina, 26. novembra 2013

Počula som ten recept v autobuse, takže neviem jeho pôvod. Nezapamätala som si všetko presne- takže som trochu improvizovala, ale výsledok bol / pre nás / fantastický. Príprava je rýchla, ak máte nalúskané a zomleté orechy. Hľadala som v receptoch, ale nenašla som nič podobné., možno sa teda niekomu hodí. Aj ako narodeninová torta.

8
porcií
20 minút
príprava
40 -50 minút
na 200 °C

Suroviny

170 -200 g
 štipka
6 ks
200 g
100 -150 g
2 PL
1/2 bal.
 na vymastenie
 na vysypanie
500 g
1 - 2 ks
3 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Oddelíme bielka a vyšľaháme ich dotuha so štipkou soli a cukrom. Potom pridáme žĺtka , múku, prášok do pečiva, orechy a nasrúhanú čokoládu. Ja pridávam aj pár kúskou nakrájanej čokolády.

  2. 2

    Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej formy na pečenie. Lepšia je forma s menším priemerom. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 stupňoch 40 - 50 minút. POZOR! Najprv asi 20 minút pečieme odokrytú tortu. potom asi 20 minút zakrytú tortu alobalom.

  3. 3

    Po upečení a vychladnutí vydlabeme stred torty tak, aby kraje boli 5 -7 cm. Vydlabaný stred vyberieme, rozmrvíme, pokvapkáme rumom a zmiešame s dvoma ušľahanými šľahačkami a stužovačom.

  4. 4

    Zmes vložíme spät do torty a pretože jej je samozrejme viac , potrieme zmesou aj povrch torty. Necháme v chlade zhustnúť. V lete mi nechcela stuhnúť - tak som ju dala do mrazničky a mali i sme výbornú osviežujúcu zmrzlinovú tortu.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Francúzska kuchyňa, Dezerty, Torty, Zimné, Pečené

Diskusia k receptu

baboja
Vyzera to zaujimavo.Decka oslavuju cez vikend meniny,tak urcite vyskusam.Vela receptov mam takto vypocutych.:-)
iveta108
Recept poznám s troškou obmeny, robili sme ho doma vždy na Vianoce. A vždy sme sa čudovali prečo ho nerobíme aj cez rok. Patril vždy k vianočnému času.