Počula som ten recept v autobuse, takže neviem jeho pôvod. Nezapamätala som si všetko presne- takže som trochu improvizovala, ale výsledok bol / Zobraziť celý popisPočula som ten recept v autobuse, takže neviem jeho pôvod. Nezapamätala som si všetko presne- takže som trochu improvizovala, ale výsledok bol / pre nás / fantastický. Príprava je rýchla, ak máte nalúskané a zomleté orechy. Hľadala som v receptoch, ale nenašla som nič podobné., možno sa teda niekomu hodí. Aj ako narodeninová torta.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
170 -200 g |
|
štipka |
|
6 ks |
|
200 g |
|
100 -150 g |
|
2 PL |
|
1/2 bal. |
|
na vymastenie |
|
na vysypanie |
|
500 g |
|
1 - 2 ks |
|
3 PL |
|
|
|
|
Postup
-
1
Oddelíme bielka a vyšľaháme ich dotuha so štipkou soli a cukrom. Potom pridáme žĺtka , múku, prášok do pečiva, orechy a nasrúhanú čokoládu. Ja pridávam aj pár kúskou nakrájanej čokolády.
- 2
Cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej formy na pečenie. Lepšia je forma s menším priemerom. Pečieme v predhriatej rúre pri 200 stupňoch 40 - 50 minút. POZOR! Najprv asi 20 minút pečieme odokrytú tortu. potom asi 20 minút zakrytú tortu alobalom.
- 3
Po upečení a vychladnutí vydlabeme stred torty tak, aby kraje boli 5 -7 cm. Vydlabaný stred vyberieme, rozmrvíme, pokvapkáme rumom a zmiešame s dvoma ušľahanými šľahačkami a stužovačom.
- 4
Zmes vložíme spät do torty a pretože jej je samozrejme viac , potrieme zmesou aj povrch torty. Necháme v chlade zhustnúť. V lete mi nechcela stuhnúť - tak som ju dala do mrazničky a mali i sme výbornú osviežujúcu zmrzlinovú tortu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dúfam, že bude chutiť.
Pre mňa bol nový, ale veľmi chutný recept.
Dúfam, že bude chutiť. Môžete ju ozdobiť, ale netreba.