Foto: ziziak
Tento jednoduchý recept je z jednej anglickej reštaurácie. Postup je jednoduchý. Pripravujem ho každé leto na grilovačky, alebo jednoducho keď dostanem chuť na burger, Zobraziť celý popisTento jednoduchý recept je z jednej anglickej reštaurácie. Postup je jednoduchý. Pripravujem ho každé leto na grilovačky, alebo jednoducho keď dostanem chuť na burger, ktorý nieje ako špongia z rôznych fastfoodov.
porcie
príprava
na 190 °C
Suroviny
žemľa: | |
350 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
100 g |
|
250 ml |
|
20 g |
|
mäso: | |
2-3 strúčky |
|
800 g |
|
|
|
|
|
(Heinz) |
|
|
|
1 ks stredná |
|
príprava: | |
(lolo alebo ladový) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Žemle: Zarobíme si kvások: Vlažné mlieko, kvasnice a cukor zmiešame v poháriku a vytvoríme kvások. Keď je kvások spenený, múku, olej, soľ zmiešame pre vytvorenie cesta. Vymiešané cesto odložíme nakysnúť na cca 60 minút pod utierku do tepla. Po hodine cesto nakrájame na 4 kúsky a vyrobíme bochníky (4 robím ja). Necháme ďalej stáť asi 20 minút a potom cesto potrieme mliekom či vajíčkom, pečieme 20 minút na teplote 190 stupňov.
- 2
Mäso: Nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak, soľ, korenie, kečup a bazálku pomaličky zmiešavame spolu. Ja osobne na to mierku nemám a robím si to podla chuti. Niekto nemá rád korenisté alebo slané. Určite sa vám tam kečup nehodí no skúste to. Dodáva tam veľmi dobú chuť keď sa maso spraví. Ak máte mäso zamiešané tak ho naporcujte taktiež na počet kusov žemlí. Ja ho formujem v guľatej miske nech to dobre vyzerá. Odložíme ho na hodinku do chladničky nech sa chute spoja.
- 3
Príprava: Žemľe rozrežeme a vnútorné časti opečieme na panvici. Na spodnú časť žemľe dávam kečup a tatársku omáčku. Mäso spravíme na panvici a nastrúhame na vrch syr aby sa roztiekol. Na mäso dáme šalát a zakryjeme vrchnou častou žemle. Ja osobne mám rád aj opečenú slaninku, cibulku alebo aj jalapeño papričky. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ahoj.Pomocou mixera s hnietacimi hakmi a trochou studenej vody maso dobre premiesaj.Takto vymiesane maso sa u masiarov nazyva ,,spojka".Lepivost mozes skontrolovat hmatom prstov.Druha moznost je pridat k masu zemiakovy skrob.(Solamyl)Zemiakovy skrob sme miesavali do hamburgerov a to k voli tomu,ze do tohto vyrobku sa vlastne spojivo podla normy neaplikuje.
Dakujem velmi pekne za odpoved. :) Aj som si myslela ze to mohlo byt zle vymiesane, nabuduce vyskusam tento zlepsovak.
"a mcdonald sa moze strcit :-) vynikajuce, vyskusame"
Prečo hodnotíš niečo, čo si ešte ani len nevidela? Recept si ešte nevyskúšala ale budeš hovoriť aké je to lepšie než McDonald's
Pravda, ten kečup má prekvapil dosť
Ale môže to byť dobre..
Ja tam radšej dám buď pretlak trošičku alebo uvarím si s paradajok alebo pretlaku niečo na spôsob kečupu.
Každopádne znie super tento recept a zajtra presne podľa tohto urobím ;)
fg12 ten pretlak alebo varené paradajky sú dobrí napad