Zapekané zemiaky s vajíčkom, klobáskou, syrom a smotanou
Foto: kristtin
Slovenská klasika . Najlepšie chutí s kyslou uhorkou ;)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Do vymasteného pekáča poukladáme polovicu očistených a nakrájných zemiakov. (ja ich krájam na kolieska) Nakrájame klobásku, vajíčko, nivu a poukladáme na zemiaky. Očistíme strúčik, alebo dva cesnaku a pretlačíme. Na strednú vrstvu poukladáme druhú polovicu zemiakov, posolíme a pokoreníme. Na vrch môžete ešte postrúhať trocha syra a dávame zapiecť na cca 30 minút .
- 2
Po 30 minútach pekáč vytiahneme a vylejeme na zemiaky smotanu. Dáme ešte naspať zapiecť aspoň na 15 minút.
- 3
Vyberieme, podávame, papáme :) Jednoduché, rýchle jedlo, v podstate si medzi zemiaky môžete nakrájať hocičo čo máte v chladničke ;) Či už to bude syr, mäso, alebo zelenina. Dobrú chuť a nezabudnite na uhorky !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu