Zapekané zemiaky s vajíčkom, klobáskou, syrom a smotanou

kristtin - fotkakristtin, 27. novembra 2013
Zapekané zemiaky s vajíčkom, klobáskou, syrom a smotanou
Foto: kristtin

Slovenská klasika . Najlepšie chutí s kyslou uhorkou ;)

6
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

2 strúčiky
2 ks alebo sladká(je to úplne jedno)
 Niva alebo iný
 uvarené natvrdo




Postup

  1. 1

    Do vymasteného pekáča poukladáme polovicu očistených a nakrájných zemiakov. (ja ich krájam na kolieska) Nakrájame klobásku, vajíčko, nivu a poukladáme na zemiaky. Očistíme strúčik, alebo dva cesnaku a pretlačíme. Na strednú vrstvu poukladáme druhú polovicu zemiakov, posolíme a pokoreníme. Na vrch môžete ešte postrúhať trocha syra a dávame zapiecť na cca 30 minút .

  2. 2

    Po 30 minútach pekáč vytiahneme a vylejeme na zemiaky smotanu. Dáme ešte naspať zapiecť aspoň na 15 minút.

  3. 3

    Vyberieme, podávame, papáme :) Jednoduché, rýchle jedlo, v podstate si medzi zemiaky môžete nakrájať hocičo čo máte v chladničke ;) Či už to bude syr, mäso, alebo zelenina. Dobrú chuť a nezabudnite na uhorky !

Diskusia k receptu

kredenc
Fajn! Škoda, že na Vareche býva málo takýchto normálnych jednoduchých receptov a z bežných surovín..
lacosk
Koľko krát premýšľam, čo uvariť. Už viem. A tá Niva tam je iste dobrá. Skúsim.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia