Foto: methi
Postup
-
1
Do misky nastruhame najemno cuketu. Pridame nadrobno nakrajanu jarnu cibulku. Dalej pridame sol, garam masala, chilli korenie, ghi a vodu. Poprasime mukou a zamiesame vareskou. Postupne po trochach pridavame muku, az kym sa nam cesto nelepi a mozeme ho rukou vypracovat na vlacny, nelepivy bochnicek. Cesto ulozime do misky, ktoru poprasime mukou a zakryjeme ho. Nechame odlezat asi 1 hodinu. (S mukou mozete experimentovat a vyskusat to aj s inymi, "zdravsimi" mukami.)
-
2
Potom si cesto rozdelime na rovnaky pocet dielov. S kazdym pracujeme zvlast.
- 3
Dame si zohriat panvicu. Vezmeme cast cesta a v dlaniach urobime gulocku. Splostime ju a obalime v muke. Vyvalkame tenku placku. Placku opecieme z oboch stran na panvici dohnedkava. Casto obraciame.
- 4
Hotovu placku si mozeme potriet maslom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu