Foto: danculka
Nakoľko v lete nebolo času,tak niektoré bobuľovité plody som pratala do veľkého mrazáka a teraz z nich vyrábam dobroty jednou z nich je rýchly Zobraziť celý popisNakoľko v lete nebolo času,tak niektoré bobuľovité plody som pratala do veľkého mrazáka a teraz z nich vyrábam dobroty jednou z nich je rýchly ,,expreso tea,,vybrala som černice a tu je recept...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Černice som si odšťavila,ako z toho urobiť polotovar,mala som2l čistej šťavy uvarila som liter silného čaju a zmiešala so šťavou čiže 2:1 pridala som šťavu z citrónov a sladidlo zo stévie cukrovej a dala do pohárov a sterilizovala../.poháre sa mi ľahšie skladujú,ako fľaše,po otvorení prelejem do fľaše/
-
2
pri príprave čaju postupujem nasledovne prevarím vodu,nachám postáť 5 minút a zalejem 1:1 sirup,ja sladím sťeviou,lebo som diabetička,ale každý si osladí podľa seba...čajík je super pri prechladnutí,chrípke,ale aj len tak preventívne pri zlom krvnom obraze,dobrú chuť!
Vďaka @danculka za inšpiráciu a krásny fotorecept.
Ten EXpres čaj s rumom som kedysi zamlada pila ráno, keď som sa ponáhľala do práce, bol ozaj expresne rýchly, ale dostať ho aj teraz....len či ho ešte niekto kupuje.....?