Foto: marianna76
web... našla som briosch gigant .... ale nám nestačilo. prerobila som recept, aby sme mali maxi - na celý plech. Múka sa udávala ,,Manitoba" Zobraziť celý popisweb... našla som briosch gigant .... ale nám nestačilo. prerobila som recept, aby sme mali maxi - na celý plech. Múka sa udávala ,,Manitoba" náhodou by ste dakto mali
porcia
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Toto je recept na veľký plech - na maxi briosch. Do misky si dáme 100g teplej vody, 20g droždia a myslím, že stačí 120g múky. Lyžicou premiešame, poobraciame, potlapkáme. Prikryjeme fóliou - necháme 40 minút kysnúťv miske. /Tieto prvé fotky mám len z menšieho množstva, len v tomto som dávala menej múku na začiatku, preto to inak vyzerá. Keď budem robiť, pofotím tak, aby to išlo k tomuto/
- 2
Pridáme ostatné suroviny: 380g múky 100g cukor, soľ 2 vanilky, voda teplá 90 ml, otopené maslo
- 3
Miešame dovnútra tou lyžicou a tak pretierame. Dobre spracujeme. Neskôr to ide dobre aj rukou. Nič netreba pridávať !
- 4
Na plech dáme pečiaci papier. Takto zmiesené cesto jemne roztlačíme od stredu plechu tak trochu do krajov. Neskôr pri kysnutí môžeme popritláčať a poposúvať ešte viac do krajov. Toto bolo prvý krát, keď som skúšala podľa receptu a malo to ísť do formy okrúhlej.
- 5
Kysne 2 hodiny pod fóliou. občas som nadvihla fóliu a potlačila jemne do strán....
- 6
Zapla som rúru na 180 stupňov. Natrela jemne a dobre povrch rozšľahaným bielom, do ktorého sa môže dať 1 PL cukru.
- 7
Počkali sme - kým sa rúra rozohreje. Dala som piecť na 15 min/180 stupňov.
- 8
Pekne upečené, necháme z časti vychladnúť a potrieme marhuľovým lekvarom. Môžeme posypať cukrom... tak ako bývajú koblihy. Vyzerá , že je moc cukru, ale posýpa sa len trošku, potom to je také lesklé jemne.
- 9
celý brioš
- 10
krájame ...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
2. takto to pospracúvame
3. dopracujeme rukou
4. nevyzerá to tak, ale treba spracovávať a nepridávať ani vodu ani múku....
ale asi radšej to odfotím
napln zmrzlinou alebo zajedaj granitu a budes ozaj ako na Sicilii :)
peknu ju mas :)