Zimný dressingový šalát CENCULIAK

nonna - fotkanonna, 28. novembra 2013
Zimný dressingový šalát CENCULIAK
Foto: nonna

Šalát preplnený zdraviu prospešnými, zdravie chrániacimi výživnými, bioaktívnymi látkami. Sú to antioxidanty a vláknina v každej zelenine, bojujúca proti rakovine hrubého čreva, predlžujúca trávenie Zobraziť celý popisŠalát preplnený zdraviu prospešnými, zdravie chrániacimi výživnými, bioaktívnymi látkami. Sú to antioxidanty a vláknina v každej zelenine, bojujúca proti rakovine hrubého čreva, predlžujúca trávenie sacharidov, udržujúca koncentráciu cholesterolu v krvi, dodáva pocit nasýtenia. Cibuľa s jablkom navyše obsahujú vzácny qvercitín, dostatok draslíka pre vodné hospodárenie, čierna reďkovka mikrobicídne látky, kaleráb s karfiolom sú vitamínovou, minerálovou, karotenoidovov bombou. Kel doplní vápnik.

2
porcie
43 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

60 g
60 g
75 g
40 g
1 ks
cca 25 g
6 ČL
1 dl
podľa chuti
1/3 ČL
2 ČL




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny.

    Zimný dressingový šalát CENCULIAK - obrázok 1
  2. 2

    čiernu reďkovku, cibuľu a kaleráb ošúpeme, spolu s kelom, karfiolom a jabĺčkom dobre umyjeme . Karfiol rozoberieme na malé ružičky, hlúbikovú časť pokrájame na menšie kúsky, kaleráb a reďkovku na pláty cca 0,5cm hrubé, tie na pásiky tej istej šírky a pásiky na kocky. Kelové listy aj so žilkovou časťou nakrájame na pásiky o šírke asi 1,0cm a z tých nakrájame štvorčeky. Cibuľu pokrájame nadrobno, jabĺčko aj so šupkou na čo najmenšie kúsočky.

    Zimný dressingový šalát CENCULIAK - obrázok 2
  3. 3

    Kel, karfiol a kaleráb dáme variť na 3 minúty. scedíme, 1,0 dl vývaru odložíme.

    Zimný dressingový šalát CENCULIAK - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme k nim reďkovku, cibuľu, jabĺčko.

    Zimný dressingový šalát CENCULIAK - obrázok 4
  5. 5

    Zľahka, ale dobre premiešame, okoreníme bielym korením, opatrne osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou. Opäť jemne premiešame.

    Zimný dressingový šalát CENCULIAK - obrázok 5
  6. 6

    K majonéze po častiach, na 3-4 krát, prilievame vývar, zakaždým poriadne rozmiešame. Trošku osolíme a vmiešame medvedí cesnak.

    Zimný dressingový šalát CENCULIAK - obrázok 6
  7. 7

    Dressing pridáme k zelenine.

    Zimný dressingový šalát CENCULIAK - obrázok 7
  8. 8

    Opatrne, ale rovnomerne vmiešame do zeleniny, necháme odstáť mimo chladničky / u mňa to znamená pri 16°C/ 8-10 hodín.

    Zimný dressingový šalát CENCULIAK - obrázok 8
  9. 9

    Zdravú a lákavú chuť na zeleninku želám!

    Zimný dressingový šalát CENCULIAK - obrázok 9

Diskusia k receptu

marianne
:-DD cenculiak....srandicky,srandicky,ale ked si tam dam ten svoj majonezovy zazrak @nonna a mozno aj bez majonezy by mohol byt,tak ten salat nema chybu.Si ho naskladala vyborne...nemam akurat tu ciernu redkovku,ale trosku cvikle by ju mohlo nahradit a klasicky cesnak dam,medvedi nemam...taky echt zimny je...:-) mne sa paci
mariamka
trosku sa mi jazyk zamotal pri tom uvode :) ale inak parada, mame doma vsetko, suseny medvedi, aj ciernu redkovku /v zime stabilne/, a musi byt chladeny? mne by pasoval aj vlazny , k cestovine alebo k masku,, pekna inspiracia :)
nonna
@marianne - no ahoj a dííííík, že si okolo toho "popapuľovala". Má jemnú, nenásilnú, príjemnú chuť. Jogurtovú majonézu som dala preto, lebo mám otvorený pohár, musím vybabrať. Ulakomila som sa na ňu, bola som zvedavá, aká je. Inak, ak robím dressingové šaláty, a to zriedka, tak z nízkotučného jogurtu, ktorý zaštepím majolenkou. Pomer zhruba na tri PL jogurtu dve ČL majolenky. Šalát som ladila dobiela, aby vystihol zimu aj farebne. Cviklu môžeš dať, ale trošku zmení chuť. Môže byť aj biela reďkovka. A namiesto "macovho" cesnaku sušený pór alebo pažítka. Ďakujem, že si ho fajn ohodnotila.
nonna
@mariamka - aj Tebe ahoj. Chladený? Veď som napísala, že nechať odstáť mimo chladničky. Ja mám doma 16°C, to je moja izbová teplota. Ale zdá sa mi, že o chlp lepší by veru bol, keby bol trošku chladnejší. A on je dostatočne sýty, netreba k nemu nič, dá sa ako samostatné jedlo. Hlavne, ak sa chce trošku slaninky zhodiť alebo si udržiavať váhu. Ale, myslím, že ak k mäsku, tak k bielemu, čiže rybenky diétne pripravené alebo niečo z kurína k nemu. Ďakujem aj Tebe za pekné ohodnotenie.
jujoska
ja si myslim, ze ten vyvar to iba zbytocne zriedi, ved zelenina pusti posolenim svoju stavu , to nestaci? A po 8-10 hodinach predsa musi byt ten salat strasne zvadnuty a postraca zbytocne kopu vitaminov
:-( Zeleninove salaty je najlepsie pripravovat tesne pred konzumaciou
nonna
@jujoska - zeleninu som nesolila, len málo, nie je to žiadúce kvôli zdraviu a mohla by stvrdnúť. A o zriedenie mi práve že šlo, aby nebolo treba použiť veľa majonézy, je ťažká, aby sa tá, ktorú som použila dobre, rovnorodo rozmiešala a neprerážala chuťovo zeleninu. Bolo jej tam ajajajaj.......nebol zvädnutý, nejde o listový šalát, ak stesi nevšimla, ale o tvrdú zeleninu, až na kel, a aj jeho žilnatá časť le dostatočne tvrdá. varené bolo šetrne len tri minúta, práve, aby zelenina nedošla o vitamíny. Takmer všetky šaláty nechávam odstáť, omnoho dlhšie, ak ich dávam do chladničky. A práve kvôli ustáleniu chutí, ich prepojeniu, pusteniu šťavy zo zeleniny a chuť je rovnorodá, vyzreje. Mnohé šaláty sú výborné práve po takomto vyzretí. V lete sú dobré vychladené a to sa tesne pred konzumáciou nemá kedy udiať. Isteže sú aj kombinácie a typy šalátov, ktoré sú dobré pri vyššej teplote, aj priamo hneď pôo uvarení zeleniny, či húb. Čo sa však tohto týka, za technológiou si stojím. Mám overené. Samozrejme, robte si po svojom, podľa svojich zvyklostí a zaužívaností.
nonna
@jujoska - a dodatok, rada by som si prezrela Vaše kulinárske umenie, ale jaksi tu nič nenachádzam od Vás a ani okolo Vás. Prečo neprezentujete svoju kuchyňu? Či ste sa zaregistrovala len na kritizovanie a pridala tu k istej vytriedenej grupe?
radox1
zeleninu som nesolila, len málo, nie je to žiadúce kvôli zdraviu a mohla by stvrdnúť. to myslite vazne?
vovodca
chemický šalátik, supermárkety sa ťešia, ak nemáte zdroj z vlastnej záhrady, zloženie nevýrazné a 10 hod nechat oxydovať, @jujo ška to vysthla...
nonna
@radox1 - jujoska pod iným nikom? Ano, myslím to vážne. A vážne myslím aj to, aby ste mi nelozili na recepisy. Xkrát som Vás k tomu vyzvala a upozornila, že nemám interes o Vaše múdrosti. Mám svoje a tie mi úplne stačia. O tie Vaše nestojím. Ale Vy a Vám podobní %další si priam koledujete o prejavy asympatií voči Vám. Masochista?
1x root
izabella929
@vovodca...nem á každý svoju záhradu...ja osobne robím také šaláty len z mojej dopestovanej zeleniny..počas zimy dopĺňam vitamíny s domácou sudovou kapustou...
radox1
nonna,preco ma urazate,ja som sa len spytal,ci myslite vazne ze solenim zelenina tvrdne.a to som vas chcel pochvalit,ze ste sa tentoraz vzdali sardiniek,sojovej omacky,kopru,kari.....,kde by tieto pochutiny tento salat iba pokazili.takze nula z piatich.
nonna
@vovodca - zelenina je moja, recepis je označený ako nechemický, lenže evidentne poriadne nečítate a apropo, keď tu aj už Vy mudrujete, 90% ľudí zeleninu je nútených kupovať, ak nie, nemali by šancu ju konzumovať. takže Vy sa napchávate tukmi a proteínmi? Veľmi hlúpa poznámka od Vás. Oxiduje všetko, čo je vystavené oxidu, záleží od rýchlosti a od druhu materiálu. Niektoré látky oxidáciu vyžadujú, aby sa stali aktívnymi a to pozitívne aktívnymi. Ak nekonzumujete zeleninu, šaláty, tak si tieto recepisy láskavo nevšímajte. Podstatné bude, že Vy ste výrazne PREMÚDRO zložený. Platí opre Vás to isté, čo pre radox1 grupu, myslím, že k nej patríte, nemám o Vaše komenty interes. U mňa s nimi a Vašimi múdrosťami, nepochodíte. Poradím vzdelávanie v oblasti výživy. To Vám viac prospeje, ako buzerácia tu na Vareche.
1x root
nonna
@vovodca - mimochodom to, čo máte napísané a ako sa vyjadrujete na svojej stránke, svedčí o mnohom, o tom, kam patríte, medzi akúp kvalitu ľudí. Divím sa, že to cez adminov prešlo.
1x root
nonna
@radox1 - nestojím o Vašu pochvalu, samozrejme osočujúcu, ani o pripomínanie toho, okolo čoho tu už kovbojka bola. Za svojimi sardinkami, kôprom a všetkým, čo vytvorím si stojím. Do mojich kari a iného Vás nič. Choďte mi odtiaľto, nahlasujem Vás adminom. Tou NULOU zo sto, ste Vy!!!
1x root
vovodca
@nonna , milá pani dokonalá, v mojom krátkom koment. 15:59 som sa vyjadril len ku kvalite surovin v reťazcoch, vôbec ma nenapadlo, že vás to tak vytočí, možno som mal dodať, že je lepšie chodit na tržnice k farmárom. Čítam dobre, slôvko nechemický som nenašel. Neznížím sa na úroveň vašich vulgarizmov, ktoré tu na každého chrlíte a netrápte sa tým kam patrím, do akej kvality ľudí, vaša analýza je unáhlená. O biochemii, zdravej výžive viem dosť a nemusím opisovať vygooglené informácie. Už mám po pauze a šup do kuchyne....skúste si dávať denne Mg/10mg :D:D:D pomôže vám to....
1x danda3
afataga
nikomu nemozete zakazovat, aby pridal komentar pod recept, nezalezi, ci si to zelate, alebo nie, je to kazdeho pravo, ci sa vam to paci, alebo nie, nevsimla som si, ze by bol @vovodca zlozeny, podla vyzera vystrety, k rcp sa radsej vyjadrovat nebudem, lebo by som nic pekneho nenapisala
mariamka
plasi tu imidzom Hulka H.,, propaguje horcik, ale viditelne jemu nezabera
vovodca
hahahááá, áno horčík nepotrbujem, ja som v pohode "mariamka", lepšie je zelené fajčivo a na profil som si napísal životné skúsenosti z praxe, čo som videl, čo som zažil. @afataga máš super profil, palec hore ! áno mám rád silné kafe,motorky a metalrock, ale to už nieje o varení, tak klídek, :D:D
mariamka
na to tvoje "zelene" bacha,, este nie je legalne,, aby ta tu neblokli
vovodca
nemaj boja moja, kupujem si masť na krčáky a natieram si ju na štartky :D
nonna
&afataga - Vy patríte tiež k tým, ktorých ja osobne absolútne nevšímam, nemám na to dôvod a tiež si Vás tu neželám pre Vaše jedovité a ostatných tunajších teroristov podporujúce komenty. To, čo si ONI dovolia, ja si tu nedovolím k nikomu a nenechám si to prevádzať na sebe. DOTYČNÍ, ku ktorým patríte aj Vy, si tu liečia svoje choré, neschopné egá, potrebujú ich ventilovať a na svojich blízkych evidentne nemôžu, zrejme už od nich vyfasovali riadne po hube, takže si to dovoľujú na cudzích a v inim prostredí. Ale SORRY, JA SI TOTO NENECHÁM. A zámer vyštvť ma odtiaľto, tak ako ste to urobili už mnohým, Vám tiež nevyjde. A o Vaše názory na moju tvorbu absolútne nestojím. Primitívne jedovitosti a závisti si nechajte pre seba a Vašich príbuzných.
1x root
nonna
@vovodca - milý pán dokonalý, čítate veľmi zle, napravo v Recept je v kategóriách stojí "bez chémie". A aj ak nie, opakujem, takéto poznámky sú bezpredmetné, pretože každý vie, kto nemá vlastnú dopestovanú zeleninu, aká je o obchodoch a aká na trhu, že možno zdravšie pestovaná. Vaše pozastavenie sa tu a koment sa nedal inak hodnotiť, len ako podpichovanie. O vulgarizmoch neviem, tie sú vo Vašom predstavení sa a charakteristike, ktorú ste sám na seba dal vo vašom profile. Ja Vás nesledujem, nezapárať tu do mňa, ani neviem, že existujete, ale interesantné, že Vy viete o mojich chŕliacich na každého tu vulgarizmoch. No ak som tu večne napádaná, budem sa večne brániť. Za svojou analýzou na Vás si stojím. A informácie a vedomosti o zdravej výžive mám rozhodne z iných zdrojov, ako z gúglenia, skôr Vy nie ste ničoho iného schopný. A tie dávky Mg si nasaďte Vy spolu s lyžicou medu. O moju konzumáciu Mg nemáte právo mať starosť a obavy. Že ste na zelenom fajčive je úplne maximálne viditeľné z Vašich reakcií a vyjadrovania sa.
1x root
nonna
@mariamka - takéto OSOBNOSTI nestoja za sekundu mrhania na nich. Vypláchnuté mozgy, práve od tých zelených fajčív a určite nie len od toho. Zdegradované existencie, ktoré sa nemôžu vyvŕšiť na svojom najbližšom okolí, lebo od neho už vyfasovali, tak si našli spôsob ventilácie virtuálnej a drzo, bezočivo to prevádzajú na cudzích ľuďoch. Tí im blízki majú určite s nimi skúsenosti práve také, aké vulgárne a sprosto opisuje pán Vovodca vo svojej charakteristike. Sám sa zaradil do mínusu, kam patrí. Vďaka za podporu!
1x root
huck
Hmmm, pytam sa pytam... kam sa ubera tato diskusia? Ludkovia moji , smutne, velmi smutne... Ved sa jedna len o jeden prezentovany recept... ! Ine nazory este nedavaju ludom pravo urazat jeden druheho!
radox1
@nonna ,ozaj, ako som dopadol s tym nahlasenim u admina?
lebo na rozdiel odo mna ste to vy co tu chrlite urazky a osocujete ludi.
root
@afataga : Ale čo: "nikomu nemozete zakazovat, aby pridal komentar pod recept, nezalezi, ci si to zelate, alebo nie, je to kazdeho pravo, ci sa vam to paci, alebo nie". A ak niekto vyjadrí svoj protichodný názor na Tvoj rcp, tak je okamžite oheň na streche - nemám rád takýchto pokrytcov.
radulienka
Milá @Nonna , pekný receptík, stojí za vyskúšanie, ale opäť tí istí komentátori, divím sa, že sa im vôbec žiada sa zapájať, ale čo už sa dá od nich čakať, dobrí kuchári a tým myslím najmä ženy, lebo je ich tu viac, sa nepotrebujú vyťahovať zhadzovaním iných, pretože každý si vyberie pre seba to dobré a nové a ak sa mu niečo nepozdáva, tak nechá druhých na pokoji. Pretože koľko ľudí, toľko chutí, alebo ako vravievali starí Rimania: Quot capita tot sententiae... Nech si každý uvedomí, že nie je jediný, čo si myslí, že vie variť. A @tiginko s @afataga urážajú druhých neustále, majú ti dve dáky problém? Nech si ho riešia konečne niekde inde a nie na Vareche...
1x root
nonna
@huck - isto nepoznáte siahodlhú históriu diskusií tu na Vareche, zvlášť u mňa od istej tu vykreovanej grupy. Inak by ste reagoval/la/. Tú smutnosť tu vyrábajú oni.
nonna
@radox1 - útočné podpichovanie, snaha o urážanie, ponižovanie ide už celé mesiace od Vás a Vašich kumpánov. To sa týka aj všetkých, nových a mladých, na ktorých sa odbavujete, liečite si svoje komplexy a nemohúcnosti. Ja si Vás tu neželám, píšem to 1000krát. Lenže nemysliacemu úbožiakovi vyháňanie nevadí, asi si v tom libuje. Masochista a navyše protivný. O to moje "osočocanie" si koledujete.
1x root
nonna
@root - vďaka za vyslovenie pravdy. Dotyčná patrí tiež do grupy, ktorá tu len rozlieva žlč. Asi považujú tento portál za svoj majetok a tak sa snažia upratovať, odstraňovať tých, čo im stoja v ceste na výslnenie. Sú neschopní invencie, kreatívnosti, neznesú úspešnejších od seba. A tak popravujú. Uložili si na to mandát. Mnohí odišli odtiaľto len preto, že im bolo na grc, čo sa ešte aj tu deje. Na takomto portály, na INT. Nuž ale ani ten nie je uchránený od takýchto "ľudských kvalít".
nonna
@radulienka - vďaka za uznanlivý komentár. Nielen tie dve majú istotne problém komplexov, ale všetci z tej grupy, páchnucej nenávisťami, závisťami, hlúposťou. A niekde inde si to riešiť nemôžu, lebo niekde inde im to zjavne nedovolia. Tam niekde inde musia držať hubu a krok. Určite už riadne vyfásli.
radost
začal čas vianočný..čas pokoja..čas vzájomného porozumenia..odoúšťania a lásky..je prvá adventná nedeľa...
@nonna
človek,ktorý nepatrí do grupy páchnucej nenávisťou..závisťou..hlúposťou...
reaguje múdro..láskavo..bez prudkých osočujúcich reakcií...či sa mýlim..??
tak si to predstavujem ja..
želám ti pokojnú nedeľu..
radox1
takze naposledy:
ked si vyhladate hocijaky moj komentar k vasim alchimistickym experimentom napr.( varecha.pravda.sk/recepty/divnodiva-natierka-dzingischan/...
som vas necastoval urazkami,ako to robite vy.tak si od vas vyprosujem,aby ste sa vzdali urazok na moju osobu.

motto jedneho znameho ceskeho kuchara:
Největším hrobem českých kuchařů je jejich vlastní fantazie.
1x danda3
afataga
:-))) no este to by mi chybalo, aby som nieco na vas prevadzala :-))) a prevadza sa koza cez potok, to len tak na margo trochu z pravidiel slovenciny
@root nepamatam sa, ze by som ta urazala, ako tato dotycna pani dokonala, len som ti napisala, ze uz nebudem reagovat na tvoje vylevy, nezadupala a nezosmiesnila som ta pod ciernu zem, ci?
tiginko
no ale toto už presahuje všetky hranice slušnosti. Žiadam redakciu o zasiahnutie, urážať sa predsa nemusím nechať...
redakcia
Žiadame všetkých zúčastnených tejto diskusie o dostatok tolerancie a slušnosti. Ďakujeme. Redakcia
nonna
@redakcia - pravdu ste vymazali, ktorú nechcete vidieť. Tie nesprávne komentáre ste vymazali. Treba vymazať redoxa1, afatagu, tiginka, vovodca. Tým viac, a to opakujem už asi po stý raz, že nestojím o to, aby sa vyslovovali k mojim receptom. Tak, ako si jja ich nevšímam. Tajže neprávna reakcia. Asi sa ja Vás dotklo, že som upozornila, že nevidíte veci triezvo a to, kde sa seje zlo. Ste naozaj na jeho strane?
jerica
Nechcela som sa pripájať, ale mi to nedá, @nona , keď si pridala recept, prešla som si bod za bodom, povedala som si pre seba, je to pekne prezentovaný recept, čisté línie, popis aj pre negramotného, ale som si povedala, recept nebudem realizovať, hoci by som si niektoré suroviny prispôsobila mojej chuti, a môj, ten bez mäsa by to nejedol, tak som len pridala hviezdičku, tá bola za krásnu prezentáciu, ale nemala som potrebu dať koment, že sa mi to páčilo, nemala som vôbec potrebu to kritizovať a ani vynášať do neba, tak to je aj s inými receptami, ked to vidím, že to piecť, či variť nebudem, nebudem riešiť ako to ja robím, alebo, že sa mi to nepáči, skôr by som volila radu a to je určite prijatelnejšie, ako niečo zhadzovať. Jednoducho len tak prebehnem, a priznám sa dobrovolne, že pri niektorých receptoch, si v duchu poviem "tak to by som určite nejedla" a aj ked sa mi nepáči, nemienim to dávať na "známosť či na bubon" Posmešky a urážky nepridávajú na nálade nikomu ktorí v dobrej viere pridáva recept, tvoj recept pre tých ktorí sa stravujú len na zelenine a ovocí si myslím je určite vhodný. Len toľko:-) Peknú adventnú nedeľu , Tebe a všetkým ktorí si to prečítajúú:-)
martinis
Do kamene tesati, čo napísala @jerica. To je prístup, s ktorým úplne súhlasím a stotožňujem sa. Ak si chcem podebatovať o recepte, ktorý sa mi nepáči, tak to so svojími "kolegami" riešim cez TS, nie verejne. A ak chcem v dobrom poradiť, tak potom treba vhodne a tak, aby sa dotyčný autor neurazil. Ak tak spraví, je to jeho problém. Ja len toľko k tejto téme večných komentárových zvád.
nonna
@jerica - ďakujem Ti za pristavenie a aj za koment, s ktorým súhlasím, napísala obšírne všetko to, čo si myslím, tiež napr. aj Radulienka. Len ISTÍ cítiaci sa tu MOCNÝMI, to nechcú pochopiť, akceptovať. Osopili si právo to tu na Vareche dirigovať, vyzametávať. Slabé osobnosti, zakomplexované a je smutné, že podporované administráciou. Ďakujem Ti za hviezdičku. A recepisy sem predsa nepridávame s očakávaním, že aspoň 3/4 Varecháčov ich bude realizovať. To je normál. Komu vyhovuje, "uklochní", kto chce si prispôsobí podľa seba, podľa možností, kto nechce, nespraví. Ja tiež mnohé len prebehnem podľa názvov, vyberám si pre seba. Z toho druhu, ktorý mi nevyhovuje, otváram len ak ma mimoriadne zaujme, aj tou peknou prezentáciou a pochválim. Ale nikoho nepodpichujem, nezhadzujem, nemudrujem, čo za nemožnosť to navaril. Téma stravovania je veľmi rozsiahla a zložitá a posudzovať sa môže z mnohých hľadísk. Čo predvádzajú TÍTO tu, je účelový mobing prameniaci z ich zakomplexovanosti. Napadajú však nesprávne, tým poukazujú na svoju blbosť. Aj Tebe pekný celý december a vydarené kulinárske kúsky!
1x root
nonna
@marianne - dík, neboj, nie som. Takéto tiež OSOBNOSTI ma rozhádzať nevedia. Ich kvalita je mínusová. "Rozhádzať" ma vedia len tí dobro charakterní, triezvo uvažujúci. K nim patríš aj Ty. Pekný a kulinársky úspešný týždeň!
1x root
pusta
@nonna , úžasný šalát, perfektne aranžovaný.
5 ***** ti právom patrí a absolútne súhlasím s názorom @jerica.
máš úžasné a zdravé recepty, mne sa teda veľmi páčia :-) palec hore i hlavu hore!!!
nonna
@pusta - ďakujem Ti veľmi pekne za uznanie a podporu! Už len kvôli takým, ako si aj Ty, tu zostanem a budem zlostiť TÝCH........ Múdri vidia správnosť aj recepisov aj objektívnosť komentov. Ja som si uložila Tvoju smot. zem. kôprovú omáčku, toto sú papaníčka pre mňa, kôpor milujem a je veľmi zdravý. Jak byľka, tak koreň. Chválim aj poctivosť vypracovania postupu. Dala si si záležať. Posielam slnečné pozdravy z NR.
pusta
@nonna milá, nevšímaj si to, sú ľudia s ktorými je zbytočné diskutovať, niet o čom. jednoducho ich nevidíš a bodka.
a pamätaj si, že aj negatívna reklama je reklama, možno ešte lepšia ako tá pozitívna :-))))
som úprimne rada, že zostaneš, máš veľmi veľa priaznivcov a tí stoja za povšimnutie!
áno, videla som tvoj komentík pri mojom rp na Smotanovú zemiakovú omáčku a tvoj názor ma veľmi teší.:-)))
dakujem ti.
Želám ti z BA krásny slnečný deň, však po búrke býva slnko :-)
nonna
@pusta - máš recht, ale zlo, nespravodlivosť, treba vymiesť zo života, nemajú právo druhým ničiť život. A s tou reklamou máš tiež pravdu. Aj takto sa takto reklamované veci dostávajú do pozornosti. Tých všetkých mojich priaznivcov si veľmi vážim a úprimne ich mám rada, lebo si to maximálne zaslúžia. Pohodový večer pri nejakom zdravom, chutnom papaníčku.
julica
fííí :) ináč ja si tiež myslím, že soľou zelenina mäkne :) ale šalát sa mi páči. v ktorej som skupine? :)
nonna
@julica - seriózna kritika je OK, aj nie je písaná povýšene a z nadradenosti. Sodík zo soli môže v niektorých zeleninách vyvezovať ostatné minerály, tvoriť komplexné soli so zložitou molekulou. Preto sa vytvrdenie môže vyskytnúť. Dík za "páčenie sa" šalátu, potešilo ma. Želám veľa invencií pri kulinárčení.
nonna
@marinne - no podľa veľacteného kulinárskeho odborníka tuná, p. Redoxa1, som alchymista. Mám CHTF SVŠT, od. Kvasná chémia a bioinžinierstvo. Prečo?
marianne
Ze ako sa v tych molekulach vyznas ,sa tak odborne chemicky vyjadrujes,som to uhadla:-)) ,moj muz je zdatny v tvoreni chem.vzorcov,ho to bavilo,pre mna to bola vzdy spanielska dedina...:-) nic v zlom...:-D
nonna
@marianne - veď viem, že nič v zlom..... Pozdrav si chlapa, zrejme kolegu to môjho :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia