Foto: tanulienka
Nesmie chýbať k pečenej kačičke :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapustu očistíme, umyjeme, rozkrojíme na 1/4, vykrojíme hlúb z každej časti. Každú časť si nakrájame na tenké rezance. Môžete ju aj postrúhať, ako je komu lepšie. Mne je rýchlejšie ju nakrájať normálne nožom.
- 2
Cibuľu nakrájame na drobno, dáme do hrnca, kde sme si zohriali masť. Dusíme do sklovita, kým nám nezačne cibuľa karamelizovať, potom osolíme 1KL. Postupne pridávame nakrájanú kapustu, pridáme rascu, soľ 1KL.
- 3
Kapusta nám po chvíle dusenia zmenší objem na polovicu, keď nepustí šťavu podlejeme vodou a dusíme, kým nie je mäkká.
- 4
Ku koncu dusenia, keď je kapusta mäkká, pridáme ocot, dobre premiešame a odstavíme. Kapusta je hotová :)
- 5
Ja používam tlakový hrniec, takže sa mi zníži podstatne doba dusenia.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ešte k červenej kapuste pečenú kačicu a dobrú domácu knedľu .... mňam!
varecha.pravda.sk/recepty/dusena-cervena-kapusta-s-jablka...